Frižider, Foto: Mike Ford / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

OVE NAMIRNICE SVI SRBI DRŽE U FRIŽIDERU, A NE BI SMELO: Nije joj mesto tamo, a evo i zašto

Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili

Objavljeno: 26.06.2024. 22:20h

Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.

Med

Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

Krompir

Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

foto: Youtube printscreen/Temponaut Timelapse

Paradajz

Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.

Jabuke

Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

Krastavci

U redu je držati kisele krastavce van frižidera.

Čokolada

Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.

Patlidžan

Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.

Bonus video:

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)