Čokoladni kolač, Foto: Printscreen/Instagram/pecatzivota

recept

LENJI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Spreman za POLA SATA, topi se u ustima

Idealan desert za ljubitelje čokolade, kolač koji se ne peče je poslastica kojoj ćete uvek da se vraćate

Objavljeno: 26.06.2024. 20:18h

Lenji čokoladni kolač pravi se sa keksom i karamelom. Nakon što se stegne u frižideru, spreman je za serviranje i verujte, brzo nestaje sa tanjira. Ukoliko volite nepečene kolače, možda ćete želeti da probate i brigadire, kakao kuglice. Evo i kako se pravi lenji kolač:

Sastojci:

200 g neslanog putera, isečenog na kockice

250 g crne čokolade, iseckane

150 g mlečne čokolade, seckane

150 ml kondenzovanog mleka

250 g pti-ber keksa

150 g karamela

foto: Printscreen/Youtube/Jelenajela Petrovic

Recept za lenji čokoladni kolač:

Lagano nauljite i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Podlogu natrljajte sa malo putera i pospite prstohvatom morske soli.

Istopite na pari puter, čokoladu i kondenzovano mleko, s vremena na vreme mešajući. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta.

Svaki keks izlomite na 6-8 komada i ubacite u čokoladnu smesu. Dobro promešajte, a zatim ubacite izlomljene karamele. Sipajte smesu u pripremljen pleh, pritiskajte i poravnajte poleđinom kašike ili lopaticom. Ohladite najmanje 3 sata pre serviranja.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)