Duel Razvana Marina i Ondreja Dude na utakmici Slovačke i Rumunije, Foto: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

EURO 2024

RUMUNI I SLOVACI RUKU POD RUKU U OSMINU FINALA! Remi za dvostruku radost u Frankfurtu (VIDEO/FOTO)

Jedan od strelaca bio i igrač koji se dovodio u vezu i sa Crvenom zvezdom

Objavljeno: 26.06.2024. 19:53h

Fudbalske reprezentacije Slovačke i Rumunije remizirale su 1:1 u poslednjem, trećem kolu E grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Dve selekcije će ruku pod ruku osminu finala, tako da je po okončanju poslednjeg sudijskog zvižduka usledila dvostruka radost u Frankfurtu.

U 10. minutu je Nikolae Stančiju, kapiten Rumuna oprobao udarac sa distance, a na drugoj strani Juraj Kucka, vezista Slovačke glavom pravo u golmana.

Duel Stanislava Lobotke i Nikolaea Stančiua na utakmici Slovačke i Rumunijefoto: nordphoto GmbH / Denkinger / imago sportfotodienst / Profimedia

Samo 120 sekundi Andrei Ratiu je ušao u sredinu se leve strane, a njegov šut zaustavio je Martin Dubravka.

Slovačka je povela u 24. minutu golom Ondreja Dude kog je u "trepavicu" pogodio Juraj Kucka!

U 35. minutu dogodila se sporna situacija pošto je David Hancko zakačio Janisa Hadžija po nozi. Jedan kontakt je bio van, a drugi unutar kaznenog.

Sudija je odlučio da svira penal. Razvan Marin zakucao je loptu pod prečku. Inače, u pitanju je vezista koji se dovodio u vezu i sa Crvenom zvezdom.

Rumuni su imali dve šanse u 61. minutu. Udarac Razvana Marina zaustavio je Dubravka, a onda je malo iznad prečke loptu poslao Denis Draguš.

Tri minuta kasnije odličan šut Lukaša Haraslina sa 16 metara, ali je čuvar mreže Florin Nita izašao kao pobednik.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

(Espreso/Veljko Petrović)