recept
KREM SUPA OD KROMPIRA KOJA OKREPLJUE: Tražićete TANJIR VIŠE, a zbog ovog TAJNOG SASTOJKA je UKUSNA
Ova kremasta supa je domaća i aromatična, a sastojci su vrlo povoljni
Okrepljujuća domaća krem supa od krompira je bogata povrćem, malo propržene slanine joj daje finu aromu. Odlična za ručak ili laganu večeru. Ukoliko volite krem supe, možda ćete da je napravite i od spanaća sa domaćim krutonima. Evo i kako se pravi od krompira!
Sastojci:
6 traka slanine, isečene na kockice
380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
1 mala šargarepa, narendana
60 g seckanog luka
1 kašika sušenog peršuna
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 kašika iseckanog celera
400 ml pilećeg bujona
3 kašike višenamenskog brašna
380 ml mleka
230 g topljenog sira, isečenog na kockice
2 mlada luka, tanko naseckana
Recept za krem supu od krompira sa slaninom:
U velikom tiganju pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, povremeno mešajući. Dodajte krompir, luk, celer, začine i bujoni pustite da proključa. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.
Umešajte brašno i mleko dok ne smesa ne postane glatka. Pustite da proključa, stalno mešajući, pa nastavite da kuvate i mešate dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi. Po želji servirajte sa mladim lukom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)