Dolf sa ženom i ćerkom na plaži, Foto: Manuele Mangiarotti / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Slično

ŠOK

KO JE ČOVEK ČIJA ŽENA IMA 27, A ĆERKA 22 GODINE? Ovaj DEDA je pravi TATA-MATA, ona brutalno LIČI na njegovu DECU

On je dodao i da je za njega ljubav sa mlađom partnerkom zapravo predstavljala olakšanje.

Objavljeno: 26.06.2024. 12:40h > 13:00h

Dolf Lundgren je švedski filmski glumac, režiser, scenarista, producent, majstor borilačkih veština i diplomirani inženjer hemije. Pripadnik je starije generacije filmskih akcionih heroja iz 1980-ih i prve polovine 1990-ih, od kojih su najpoznatiji Čak Noris, Silvester Stalone, Arnold Švarceneger, Brus Vilis, Stiven Segal i Žan-Klod van Dam.

Lundgren je diplomu hemičara dobio na Univerzitetu države Vašington, diplomu hemijskog inženjera na Kraljevskom institutu za tehnologiju ranih 1980-ih, te zvanje mastera hemijskog inženjerstva na Univerzitetu Sidneja, i to 1982. godine. Ima položen crni pojas 3. dan u kjokušin karateu i bio je evropski prvak 1980. i 1981. godine u ovoj borilačkoj veštini. Dok je živeo u Sidneju, postao je telohranitelj jamajkanske pevačice Grejs Džouns, s kojom je kasnije ušao u vezu. Oni su se zajedno preselili u Njujork Siti, gde mu je — nakon što je kratko radio kao model i izbacivač u menhetnskom noćnom klubu „Lajmlajt” (engl. The Limelight) — Džounsova donela malu debitantsku ulogu pripadnika KGB-a u Bondovom filmu Pogled na ubistvo (engl. A View to a Kill).

Lundgrenov proboj desio se 1985. godine, kada je kao impozantni ruski bokser Ivan Drago odigrao ulogu u Staloneovom filmu Roki 4 (engl. Rocky IV). Od tada, nastupio je u preko 50 filmova, od kojih su skoro svi akcionog žanra.

Privatni život

foto: Profimedia

Naime, on očigledno voli znatno mlađe devojke, pa ne čudi kada ga paparaci u javnosti uhvate sa devojkom koja može ćerka da mu bude, i to dok se strasno ljube.

Slavni švedski glumac i majstor borilačkih veština (65) i njegova 39 godina sada već supruga Ema Krikdal (25) ne mare za komentare da izgledaju kao otac i ćerka.

U početku krili su vezu zbog velike razlike u godinama, ali kažu da su sada srećni što ne moraju da se kriju i da su oguglali na negativne komentare.

Javnost često kritikuje i to što fitnes instruktorka neodoljivo podseća na Dolfovu stariju ćerku Idu.

"Izgledaju kao otac i ćerka, i što je najgore liči na njegove ćerke", "Kakva ćerka, kao da mu je unuka", "Jao fuj", samo su neki od komentara.

Ipak, on kaže da su njegove ćerke prihvatile Emu.

foto: Profimedia

"Naš odnos razvijao se polako, nismo žurili, dali smo sebi vremena da se upoznamo pre nego što smo počeli da živimo zajedno. Što se tiče razlike u godinama, bio sam svestan da će biti pomalo čudno, možda i neprijatno, kazati mojim ćerkama Idi (24) i Greti (20) za Emu. Ali srećom, one su emocionalno vrlo zrele devojke i odmah su je prihvatile. Ako sam ja srećan i one srećne", rekao je nedavno Dolf.

On je dodao i da je za njega ljubav sa mlađom partnerkom zapravo predstavljala olakšanje.

"Veza s mlađom osobom može da bude pravi blagoslov, nema toliko "repova" i loših iskustava iz prethodnih veza, što je čest slučaj s nama starijima.

Uostalom, neki 20-godišnjaci mogu da budu daleko zreliji od recimo 40-godišnjaka, godine ne znače da je čovek nešto naučio u životu", istakao je glumac.

Novinari su ga upitali i planiraju li on i Ema decu u budućnosti.

"Ne znam, videćemo, moraću to da proverim, ipak nisam pokušavao zadnjih 20 godina, možda bi prvo trebalo da uradim neke lekarske preglede", našalio se.

Inače, mlada Norvežanka je otkrila da je Dolfa upoznala u teretani, a da nije imala pojma ko je on i da je morala da gugla.

(Espreso/Blic žena/prenela P.V.)