PLJEKE MOGU UZ SVE
NAJSOČNIJE DOMAĆE PLJESKAVICE OBOŽAVAJU I DECA I STARI: Bakin tajni recept tera vodu na usta - savršen ručak
Najbolje pljeskavice iz domaće radinosti po baka Jelinom receptu koje ćete obožavati
Jela od mlevenog mesa su mnogima omiljena, a vrlo su laka za prirpremu i zahvalna kada je reč o ručku - možete napraviti musaku,punjene paprike ili jednostavno savršeno sočne pljeskavice, i dodati neki prilog.
Baka Jela nam je podelila recept za jedan takav ručak, ali njen način pripreme i sastojaka krije jednu pikantnu tajnu koja garantuje ukusan obrok.
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica manja crnog luka
začin za meso ili suvi začin
soli ml bibera
ml paprika ulje
malo tucane paprike po želji
1 ravna kašicica sode bikarbone
soli
Priprema:
U vanglicu stavite mleveno meso, dodajte što sitnije seckan crni luk možei beli /ja nisam/, Dodajte, papriku začine, ml biber tucanu i sodu bikarbonu so.
Sve rukom dobro izjednačiti i praviti manje pljeskavice i redjati u podmazan poslužavnik.
Pržiti u tiganju na umerenoj temperaturi da lepo porumene.
Služiti uz seckan crni luk, neki sos ili salatu po želji.
Uživajte!!
Bonus video:
(Espreso)