Gajas Zahid, Foto: Starsport©

parni valjak

KAKVA ZVER: Zahid SREDIO Partizanu STRAHOVITO pojačanje!

Grobari će biti zadovoljni

Objavljeno: 25.06.2024. 18:48h

Fudbaleri Partizana se u Sloveniji vredno spremaju za narednu sezonu.

Crno-belima se u ponedeljak na pripremama u Termama Čatež pridružio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Mujakić.

On je u redove Partizana stigao iz turskog Ankaragučua.

Mujakić je otkrio da je veliki udeo u njegovom dolasku u Partizan imao i vezista Parnog valjka Gajas Zahid, sa kojim je nekada zajedno nastupao u dresu Ankaragučua.

Nihad Mujakić i Gajas Zahidfoto: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Fudbaleri imaju tendenciju da menjaju sredine, da se adaptiraju na neke nove uslove. Ovoga puta imam sreću da u Partizanu već igra moj prijatelj iz Ankaragučua Gajas Zahid i, pre nego što sam prihvatio poziv, razgovarao sam i sa njim, preneo mi je utiske, rekao sve najbolje o klubu i posle sam još lakše doneo konačnu odluku. Ekipa me je prihvatila baš lepo, upoznao sam sve saigrače, pričao i sa trenerom i utisci su sjajni - izjavio je Mujakić na početku razgovora sa novinarima.

Zahid je novinarima rekao kako je Mujakić najbrži štoper kojeg je ikada upoznao.

- Brzina je jedna od mojih glavnih karakteristika, ali da ne pričamo puno o tome nego da vidimo sve na terenu.

Pregovori Partizana i Ankaragučua bili su dugačli i naporni, ali je na kraju presudila Nihadova želja da dođe u redove srpskog velikana.

Mujakić je već odradio prvi trening kao fudbaler Partizanafoto: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Trebalo bi mi bar sat da vam ispričam o tome. Bilo je baš komplikovano, Ankaraguču je zahtevao odštetu koja nije bila realna, jer smo ispali iz Supelige, dok je Partizan nudio realan iznos. Vrteli smo se u krug desetak dana, ali kada želja igrača i kluba postoje i kada zajednički rade na tom cilju, onda ništa nije nedostižno.

Mujakić je potvrdio da je imao ponude iz Turske, čime je potvrdio naša saznanja.

- Imao sam nekoliko ponuda iz Turske. Zamolio sam ljude iz Ankare da se okrenu samo pregovorima sa Partizanom, da se to reši što pre, jer u Turskoj sezona počinje kasnije, pauza je duža i njima se nije žurilo, a crno-beli su već uveliko u ritmu priprema. Zato sam želeo da okončam sve to... - rekao je Mujakić i dodao da ga je i porodica podržala u odluci da dođe u Partizan.

Treba napomenuti da je veliku ulogu u ovom transferu imao i trener Partizana Aleksandar Stanojević koji se odlično upoznao sa kvalitetima Mujakića dok je radio u Turskoj.

Bonus video:

(Espreso/A.K.)