Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

NAPREDUJE ISTRAGA

EVO ŠTA SE SADA DEŠAVA SA SLUČAJEM UBISTVA DANKE ILIĆ: Pominju se tri ključna svedoka

Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana

Objavljeno: 25.06.2024. 11:28h > 11:34h

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru zakazano je saslušanje novih svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora.

- Novo saslušanje zakazano je za petak, 5. jul, kada će biti ispitana još tri svedoka u ovom slučaju. Jedan od njih je građanin Bora, dok su druga dvojica meštani Brestovačke banje - kaže izvor upoznat sa slučajem za Kurir.

- S. J. je rekao da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana ni nikada pre - kaže izvor i dodaje:

- Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i D.D. došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mestu zadržao jer je razgovarao telefonom.

FOTO: MUP
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić

On je, kako se saznaje, detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa sločinom i da dete nije sreo, a kamoli udario kolima.

- U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna - kažer izvor i dodao da, sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi telo moglo biti jer tvrdi da Danku nije ni video.

Bonus video:

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: A.P)