najbolja!
DA LI STE PROBALI BELU PICU? Recept će vas oduševiti, nema UKUSNIJE!
Bez obzira da li volite klasičnu picu sa crvenim sosom ili ne, bela pica će vas osvojiti sama po sebi
Bela pica je poznata u italijanskim restoranima i pravi se sa mocarelom, rikotom i parmezanom. Premazuje se mešavinom ulja i belog luka kojom se prvo premazuje testo. Ukoliko volite picu, možda ćete želeti da je napravite i sa pestom, pinjolima i tri vrste sira. Evo i kako se pravi bela pica!
Sastojci:
gotovo testo za picu
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka, izrendana sitno
60 g rikota sira
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice sušenog origana
1/8 kašičice bibera
230 g mocarela sira, tanko isečenog
40 g iseckanog parmezana
Recept za belu picu:
Zagrejte rernu na 200°. Stavite testo na pleh koji je prethodno nauljen. Pecite dok ivice ne porumene, 10-12 minuta. Kombinujte ulje i beli luk pa rasporediti preko kore. U maloj činiji pomešajte rikotu, bosiljak, origano i biber, a zatim rasporedite preko mešavine belog luka.
Odozgo poređajte mocarelu. Pospite parmezanom. Pecite na donjoj rešetki dok se ne zagreje i kora ne porumeni, 10-12 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta pre serviranja. Po želji pospite pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso)