Pohovano meso, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

savet

U OVOME JE TAJNA NAJHRSKAVIJEG POHOVANOG MESA: Tako ga spremaju najbolji kuvari u restoranima, prelako je

Ništa slađe od hrskavo pohovanih šnicli ili piletine koja krcka pod zubima, ali ne uspevaju sve domaćice da ovako pripreme ručak

Objavljeno: 07.07.2024. 19:08h

Dešava se da meso upije previše ulja, da smesa bude gnjecava i deblja nego što smo želeli, ali uz naš specijalni savet će vam uvek jelo biti kao sa slike.

Isto važi i za pohovane tikvice koje svi toliko volimo i koje su lep, a jeftin prilog svakom jelu pa čak i samostalni obrok.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Tajna je u sastojku koji možete koristiti umesto brašna, a reč je o kukuruznim pahuljicama, popularnom „kornfleksu“. Sameljite ih u blenderu, pomešajte sa suvim začinom i biberom pa pripremite meso ili povrće i uvaljajte prvo u jaja pa u mleveni „kornfleks“.

Zatim pržite na srednjoj temperaturi, a kad postanu zlatnožute, izvadite iz na kuhinjski papir i ocedite od suvišnog ulja.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)