Rolovano pileće belo meso u slanini, Foto: Printscreen YouTube/Bokinakuhinja

recept

SOČNO I HRSKAVO PILEĆE BELO MESO U SLANINI: Na prvi pogled polazi voda na usta, a ukus je fenomenaerlan

Mekana piletina umotana u hrskavu slaninu je kreativan način da pripremite belo meso i uživate u spoju ovih ukusa

Objavljeno: 07.07.2024. 16:44h > 17:54h

Pileće belo meso umotano u slaninu je odlična za glavni obrok i možete da je servirate sa belim lukom i pire krompirom, ili sa boranijom, limunom i orasima. U ovom receptu umotano meso se uvalja u začine, a potom peče.

Ako volite da eksperimentišete, možda ćete želeti da napravite i piletinu Kijev. Evo i kako se pravi pileće belo meso umotano u slaninu!

Sastojci:

30 g smeđeg šećera

1,1/2 kašičica paprike

foto: Printscreen YouTube/Bokinakuhinja

1 kašičica luka u prahu

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

680 g pilećeg belog mesa bez kostiju i kože, isečeno na 4 komada

8 traka slanine

Recept za pileće belo meso umotanu u slaninu:

Zagrejte rernu na 190°. U maloj činiji pomešajte šećer, papriku u prahu, luk u prahu, so i biber. Natrljajte polovinu mešavine začina preko piletine. Umotajte svaki komad belog mesa sa 2 trake slanine i zavucite krajeve ispod. Svaki umotani komad dobro uvaljajte u preostalu mešavinu začina.

Stavite rešetku na pleh za pečenje obložen folijom i ubacite piletinu na rešetku. Pecite dok slanina ne postane hrskava, 30-35 minuta. Izvadite i uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)