UŽIVAĆETE
NAJZDRAVIJI SLATKIŠ IZ TEGLE I ZA LETO I ZA ZIMU: Bakin kompot od višanja i trešanja je SLATKA tegla puna zdravlja
Bakin recept za kompot od višanaj i trešanja - voće u kome možete uživati i tokom zime
U toku leta smo navikli da uživamo u omiljenim voćkama kao što su trešnje, lubenice, višnje - pripremamo kolače i razne druge poslastice od njih, ali zašto ih ne bismo pojeli u jednom zdravijem obliku ili sačuvali za zimu i povremeno pojesti zdrav kompot!
Baka Jela nam donosi recept za pripremu zdravog kompota od višanja i trešanja koji će vas dobro rashladiti tokom leta.
Potrebno je: 1 kg višanja 1 kg trešanja 4 kašike šećera voda Priprema: Trešnje i višnje oprati staviti u teglu dodati šećer po želji i naliti vodom dobro zatvoriti metalnim poklopcem i staviti u hladnu rernu.
Rernu uključiti na 90 stepeni, tajmer na 90 min i uključite oba grejača. Kad se isključi ostavite tegle do sledećeg dana da se ohlade u rerni ne dirati ih.
Vaš kompot se pasterizovao bez konzervansa i spreman je za zimu...
Bonus video:
(Espreso)