SOČNO I PREUKUSNO
PRAVI LETNJI KUGLOF SA TREŠNJAMA PO BAKINOM RECEPTU: Ovako nešto još niste probali, otimaćete se za parče više
Dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost
Kuglof je mnogima omiljena poslastica, koja se vrlo lako sprema. Ovaj put probajte kuglof sa trešnjama. Dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost. Teksturom kompaktan, a tako mekan i mirisan ovaj kuglof će vas stalno mamiti da pojedete parče više.
Potrebno je:
4-5 jaja
200gr brašna oštrog T – 400
1 puna kašika griza
600 gr višanja
100 ml. ulja
150-200 gr šećera
korica limuna
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i sve lepo izjednačiti.
U silikonski kalup kuglofa na dno razbacati višnje pokriti sa par kašika sa umućenim testom, pa opet višnje, pa testo sve dok sve ne potrošite. Odozgo na vrh stavite višnje.
Peci te na 200 stepeni C oko 50 min. Može se posuti prah šećerom zamirisan vanilin šećerom ukoliko želite..Tako osvežavajući, mirisan voćni topi se u ustima..
Bonus video:
(Espreso)