Kuglof sa trešnjama, Foto: Privatna arhiva

SOČNO I PREUKUSNO

PRAVI LETNJI KUGLOF SA TREŠNJAMA PO BAKINOM RECEPTU: Ovako nešto još niste probali, otimaćete se za parče više

Dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost

Objavljeno: 22.06.2024. 08:21h > 09:04h

Kuglof je mnogima omiljena poslastica, koja se vrlo lako sprema. Ovaj put probajte kuglof sa trešnjama. Dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost. Teksturom kompaktan, a tako mekan i mirisan ovaj kuglof će vas stalno mamiti da pojedete parče više.

Potrebno je:

4-5 jaja

200gr brašna oštrog T – 400

1 puna kašika griza

600 gr višanja

100 ml. ulja

150-200 gr šećera

korica limuna

1/2 praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i sve lepo izjednačiti.

foto: Privatna arhiva

U silikonski kalup kuglofa na dno razbacati višnje pokriti sa par kašika sa umućenim testom, pa opet višnje, pa testo sve dok sve ne potrošite. Odozgo na vrh stavite višnje.

foto: Privatna arhiva

Peci te na 200 stepeni C oko 50 min. Može se posuti prah šećerom zamirisan vanilin šećerom ukoliko želite..Tako osvežavajući, mirisan voćni topi se u ustima..

Bonus video:

(Espreso)