Cake sa ljuskama od luka u kuvanju, Foto: Printscreen YouTube/MammaMia Recipes

IZNENADIĆETE SE

EVO ZAŠTO NIKAKO NE TREBA BACATI LJUSKE OD LUKA: Stare cake zbog kojih ćete ih od sad ačuvati kao oči u glavi

Stari trik za savršenstvo ukusa – dovoljna je samo jedna stvar koju većina ljudi baca

Objavljeno: 21.06.2024. 19:55h

Da li ste znali da možete napraviti prah od ljuski crnog luka? Ovaj jednostavan trik omogućava vam da koristite crni luk u prahu kao zamenu za sveži luk u mnogim receptima, bez potrebe za ljuštenjem ili seckanjem. Kombinovanjem sa belim lukom, dodajete još više dubine ukusu.

Influenserka hrane po imenu @plantio upravo je podelila ovaj fantastičan trik koji će podići vaše kuvanje na potpuno novi nivo.

Umesto da bacate ljuske crnog i belog luka, ona preporučuje da ih operete u mešavini sirćeta i vode, a zatim ih stavite u rernu na niskoj temperaturi nekoliko sati dok ne postanu hrskave i suve.

Ovaj jednostavan proces omogućava vam da iskoristite svaki deo luka za dodavanje nešto bogatijeg ukusa vašim jelima, bez ikakvog otpada. Isprobajte ovaj trik već danas i napravite razliku u vašoj kuhinji!

Bonus video:

(Espreso/T.M./Krstarica/M.S.)