VIDEO
DVA RECEPTA NA VRUĆ VETAR, NEMA RERNE, NEMA GREJANJA CELE KUĆE: Slano i slatko jelo ZA FRITEZU iz bakine sveske
Zdrav doručak uz proju i jogurt, sa najsavršenijim krajem - desert od breskve, oba gotova za tili čas
Kolač od brskve po bakinom starom receptu, odućevićete se koliko je mekan i slasan, samo sa prave slatkokusce.
Potrebno je za kolač:
/šolje od 200 gr/
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 1.5 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml jogurta
- 30 ml ulja
- vanilin šećer
voće:
nekoliko breskvi
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje i sve izjednačiti. Papir za fritezu podmazati uljem i sipati testo.
Odozgo nabacati kriške oljuštenih breskvi i staviti u fritezu, Uključiti na 180 stepeni C 15 minuta. Izvaditi okrenuti pa peći još 15 minuta. Posuti vanilom i prah šećerom. Fantazija...
Proja:
- 2 jajaDV
- 1,5 šolje brašna kukuruznog,
- prašak za pecivo soli
- 80 ml ulja
- 100 gr sira
- 120 ml jogurta
Priprema proje:
U činiju umutiti jaja, dodati kukuruzno brašno i prašak za pecivo, ulje jogurt soli i izjednačiti.
Sipati na podmazanu hartiju za fritezu i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Izvaditi i okrenuti i peći jš 15 minuta . Uzivajte prelepa žuti se kod ukat.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)