Foto: Espreso

ŠTA JE OVO?!

ZORICA OTVORILA PAKET PIO FONDA I DOŽIVELA VELIKI ŠOK: Kad je videla šta je unutra, poludela je, a tek čega nema...

Naša sugrađanka Zorica, koja je korisnik ove pomoći, doživela je zaista neprijatno iznenađenje

Objavljeno: 24.06.2024. 17:18h

Dodela paketa pomoći koje deli Savez penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženje penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost“ traje u Srbiji već neko vreme.

Naime, podela paketa počela je 20.05.2024. godine. Pravo na paket pomoći imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 24.987 dinara, a planirano je prema informacijama PIo fonda za dodelu oko 55.000 paketa i izdvajeno je oko 111 miliona dinara.

Prijave za dodelu paketa su se mogle podneti od 10. zaključno sa 29. aprilom, a rang-liste su objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala Fonda 30. aprila ove godine.

Na sajtu PIo fonda u izjavi direktora Ognjanović navedeno je da svaki paket sadrž so, brašno, ulje, šećer, kafu, kesicu supe, čaj, pastu za zube, sapun i prašak za veš.

Međutim, naša sugrađanka Zorica, koja je korisnik ove pomoći, doživela je zaista neprijatno iznenađenje.

foto: Espreso

Prema njenim rečima, sve namirnice (so, brašno, šećer, pirinač, testenina, kesica supe, ulje) spakovane su u istu kutiju sa praškom, sapunom i pastom za zube tako da je sve zagađeno mirisom praška i potpuno neupotrebljivo.

Našoj redakciji stiglo je pismo od nje, koje prenosimo u celosti:

U medijima je objavljeno da će paket imati sledeći sadržaj:

- Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram – Šećer kristal kilogram, Crvenka – Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada) – Ulje suncokret (litar), Dijamant – Pirinač kočanski 400 grama – Testenina pužići 400 grama Grano doro – Supa kokošija 65 grama Yumis – Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean – Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama – Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate – Deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma.

foto: Espreso

Ja sam svoj paket preuzela u petak 14.06.2024. godine i bila neprijatno iznenađena. Sve namirnice (so, brašno, šećer, pirinač, testenina, kesica supe, ulje) spakovano u istu kutiju sa praškom, sapunom i pastom za zube tako da je sve zagađeno mirisom praška i potpuno neupotrebljivo. Osim toga u paketu nedostaje konzerva tunjevine.

Osećam se tužno i prevareno s obzirom da ni jednu namirnicu nije moguće koristiti.

Lepo je što je Srbija pronašla način i izdvojila sredstva iz budžeta za pomoć nama penzionerima sa malim penzijama ali ovakav propust u pakovanju paketa baca tamnu senku na lep gest i napor PIo fonda i države Srbije.

Molim Vas da objavite moje pismo kako bi nadležnima skrenuli pažnju na propust.

foto: Espreso

Nakon njenog obračanja našem portalu, kontaktirali smo PIO fond u potrazi za odgovorima, ali na njih nismo naišli.

Naime, do objave ovog teksta niko iz PIO fonda nije odgovorio na naša postavljena pitanja.

Bonus video

(Epreso/Dunja Čavić)