Slani roalt bez pečenja, Foto: Printscreen/youtube/Bokina kuhinja

recept

NAJUKUSNIJI MAĐARSKI SLANI ROLAT KOJI SE NE PEČE: Spas za vrele dane, izdašan obrok koji ćete na brzinu napraviti

Savršeno ukusno i dekorativno predjelo, koje se lako sprema

Objavljeno: 20.06.2024. 23:20h

Vreli dani su pred nama, pa se retko ko hvata ozbiljnog kuvanja, a pogotovo paljenja rerne. Zato vam donosimo recept za brz i ukusan slani rolat koji se ne peče, a pored prvobitne namene za predjelo, možete ga jesti kao obrok, bilo večeru ili doručak. Slani rolati mogu biti dobar izbor za lake i brze obroke po letnjim danima.

Potrebno je:

  • 450 gr mešanog povrća za rusku salatu;
  • 5 krompira-250g;
  • 4-5 barenih jaja;
  • sok od 1 limuna;
  • 6 kasika majoneza;
  • 2-3 kašike pavlake;
  • 30 gr želatina;
  • so i biber;
Mađarski slani rolat koji se ne pečefoto: Printscreen/youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Skuvajte jaja, kao i povrće za rusku salatu. Krompir koji ste prethodno skuvali pod korom, oljuštite, pa iseckajte sitno.

Kada se zamrznuto povrće skuva, procedite ga i odvojite 100 mililitara vode iz tog povrća. U toj vodi rastvorite tri kesice želatina. U povrće dodajte krompir. Zatim iscedite limun i prelijte taj sok preko povrća. Izmešajte. Dodajte so i biber.

Oljuštite kuvana jaja, ali ih ne secite. Sjedinite pavlaku sa majonezom. Želatinu dodajte par kašika pavlake i majoneza, pa preručite u povrće sa krompirom. Dodajte i pavlaku i majonez. Zatim manji kalup napunite smesom. A onda stavite barena jaja, pa preko ostatak smese.

Sve stavite u frižider da se stegne pa isecite i servirajte.

Bonus video:

(Espreso/T.M./direktno)