SUPER POSLASTICA
STARINSKI KOLAČ KOJI SE GENERACIJAMA OBOŽAVA: Mešavina čokolade i pomorandže je sve što vam treba da se osvežite
Starinski jafa kolač vole sve generacije
Jednostavna priprema po ovom receptu, sastojci koji nisu skupi i pravljenje slatkiša koje će znati da urade čak i početnici. Najbolje rečeno - kolač koji svima uspeva!
Sastojci:
- Pet jaja
- 200 grama šećera
- Jedan vanilin šećer
- 300 mililitara mleka
- 250 grama brašna
- Prašak za pecivo
- Dve pomorandže
- Džem od kajsija
- 70 grama putera
- 10 grama prah šećera
- 50 grama otopljene čokolade
Priprema:
Žumanca odvojite od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom. Potom dodajte jedan vanilin šećer i četiri kašike ulja. Sipajte 300 mililitara mleka. Kada ste sjedinili, sipajte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Sjedinite mikserom.
U drugoj posudi umutite belanca. Prebacujte ručno u činiju sa brašnom i kašikom sjedinite. Od te smese pečete dve korice na 180 stepeni.
Pomorandže dobro operite u sodi bikarboni i isecite ih sa sve korom. Pomorandže sameljite u blenderu. Dodajte četiri pune kašike džema od kajsija, otopljen puter, prah šećer i otopljenu čokoladu. Manju koru koju ste pekli izmrvite u činiju. Sjedinite rukom, pa mikserom, probajte i posnu verziju svetogorskog jafa kolača.
Stavite smesu preko druge kore i prelijte otopljenom čokoladom. Pustite da se stegne preko noći.
Bonus video:
(Espreso/T.M./republika/N.J.)