Riblji specijalitet na Jovankin način, Foto: printscreen

morate znati

RIBLJI SPECIJALITET JOVANKE BROZ KOJI JE SPREMALA TITU: Priprema je SPECIFIČNA, jedna stvar je ČINI IZUZETNOM

Kako su jeli Jovanka Broz i veliki Tito?

Objavljeno: 18.06.2024. 11:44h

Jovanka i Josip Broz Tito obeležili su jedno razdoblje koje je na mnoge ostavilo traga, a pogotovo naše roditelje, bake i deke. Sve što se tiče dvoje nekada najvažnijih ljudi zemlje privlači i danas pažnju, pa i šta su voleli da jedu.

Danas vam donosimo recept za ljubitelje ribljih specijaliteta i ribe, koji se nalazio na spisku jela poznatog bračnog para.

Recept za smuđ na smederevski način

Sastojci:

Recept za smuđ na smederevski načinfoto: Profimedia
  • 1,5 kg odrezaka smuđa (pet komada)
  • 3 dl ulja
  • 2 dl belog vina
  • biber
  • so
  • feferoni
  • 1 kg đuveča
  • 2 glavice crvenog luka

Priprema:

Odreske propržite na ulju s obe strane i poslažite u vatrostalnu posudu. Luk propržite na masnoći dok ne porumeni, zatim dodajte pripremljen đuveč, biber, so, jedan feferon i to kuvajte oko pola sata.

Kada bude gotovo, prelijte preko smuđa, dodajte čašu vina i stavite u rernu na 200 stepeni da se kuva oko 10 minuta. Kao prilog poslužite dinstani pirinač i zelenu salatu. Služi se odmah, čim izvadite iz rerne.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Informer / Prenela: I.O.)