morate znati
RIBLJI SPECIJALITET JOVANKE BROZ KOJI JE SPREMALA TITU: Priprema je SPECIFIČNA, jedna stvar je ČINI IZUZETNOM
Kako su jeli Jovanka Broz i veliki Tito?
Jovanka i Josip Broz Tito obeležili su jedno razdoblje koje je na mnoge ostavilo traga, a pogotovo naše roditelje, bake i deke. Sve što se tiče dvoje nekada najvažnijih ljudi zemlje privlači i danas pažnju, pa i šta su voleli da jedu.
Danas vam donosimo recept za ljubitelje ribljih specijaliteta i ribe, koji se nalazio na spisku jela poznatog bračnog para.
Recept za smuđ na smederevski način
Sastojci:
- 1,5 kg odrezaka smuđa (pet komada)
- 3 dl ulja
- 2 dl belog vina
- biber
- so
- feferoni
- 1 kg đuveča
- 2 glavice crvenog luka
Priprema:
Odreske propržite na ulju s obe strane i poslažite u vatrostalnu posudu. Luk propržite na masnoći dok ne porumeni, zatim dodajte pripremljen đuveč, biber, so, jedan feferon i to kuvajte oko pola sata.
Kada bude gotovo, prelijte preko smuđa, dodajte čašu vina i stavite u rernu na 200 stepeni da se kuva oko 10 minuta. Kao prilog poslužite dinstani pirinač i zelenu salatu. Služi se odmah, čim izvadite iz rerne.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Informer / Prenela: I.O.)