Baklava, Foto: Nefis Yemek Tarifleri/ Printscreen/ Youtube

ukus koji osvaja

NAPRAVITE UKUSNU I SOČNU BAKLAVU BEZ KORA: Sve domaćice će biti ZAHVALNE NA OVOM RECEPTU

Kolač koji Srbi najviše vole. Sočna i ukusna baklava bez kora

Objavljeno: 17.06.2024. 18:54h

Ako nemate vremena za pripremu tradicionalne baklave, možete probati recept za ovu brzu verziju bez kore.

Sastojci:

– 5 jaja

– 1 čaša šećera

– 1 čaša mleka

– 1 čaša griza

– 1 šolja brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 šolja mlevenih oraha

foto: Printscreen / Youtube / Kuvajmo lako

Agda:

– 3 šolje šećera

– 4 šolje vode

– 1 kriška limuna

Priprema:

U činiji mikserom umutite jaja i šećer. Dodajte ulje i mleko i ponovo promešajte. Zatim dodajte griz, prosijte brašno i prašak za pecivo. Ponovo izmešati. Dodajte orahe i promešajte. Podmažite pleh, sipajte smesu i stavite u dobro zagrejanu rernu. Pecite pola sata na 180 stepeni. Za agdu u šerpi pomešati šećer, vodu i krišku limuna, kuvati 15 minuta na laganoj vatri. Nakon što kolač izvadite iz rerne, prelijte ga vrelom agdom. Ukrasite mlevenim orasima.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)