recept
DESERT KOJI SE TOPI U USTIMA: Kremasto uživanje okrepiće vas u vrelim danima, spreman za MANJE OD POLA SATA
Brzinski desert, koji je uz to lagan i kremast možete da stvite u frižider i jedete hladan
Desert od banane i vanila krema se servira se sa vanila keksom, ili po želji možete da ubacite čokoladni keks. Brzo se pravi i topi se u ustima. Ako volite kremove, možda ćete želeti da napravite i bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta. Evo i kako se pravi desert od banana i vanile!
Sastojci:
400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
180 ml mleka
150 g instant mešavine pudinga od vanile
380 g slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
340 g keksa od vanile
4 banane, isečene na kolutove
2 kašičice šećera
Recept za desert od banana i vanila krema sa keksom:
U velikoj činiji umutite kondenzovano mleko, punomasno mleko i mešavinu pudinga od vanile i imešajte sve dok ne dobijete grudvice. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, oko 5 minuta. U međuvremenu, u drugoj velikoj posudi, mikserom na srednjoj brzini umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile, dok ne postane čvrsto, 2 do 3 minuta.
Polovinu šlaga odvojite za serviranje. Preostali šlag premešajte u mešavinu mleka. Pokrijte dno staklene posude keksom. Prelijte jednom trećinom mešavine pudinga. Pokrijte drugim slojem keksa. Na vrh stavite ravnomeran sloj kriški banane. Nastavite da rešate slojeve, završavajući slojem pudinga. Preostali keks odvojite za serviranje. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili preko noći. Dodajte šećer u šlag koji ste odvojili i mešajte da se sjedini. Servirajte preko deserta. Izmrvite keks i pospite po pudingu. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)