Najbolje cake za mekane i ukusne palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

STARE FORE ZA BAŠ MEKO TESTO

SAMO OVAKO SE PRAVILNO SPREMAJU NAJBOLJE PALAČINKE NA SVETU: Uz ove cake uvek će ispasti vazdušaste i meke

Iako svi volimo palačinke, postoje cake koje malo ko zna, a one nam mogu pomoći da nam omiljena poslastica ostane duže sveža, mekana i vazdušasta

Objavljeno: 16.06.2024. 23:02h

Palačinke se brzo prave, a toliko brzo i nestaju, međutim ponekad se ipak desi da ostane po koji komad koji biste voleli da pojedete kasnije ili, recimo, ponesete na posao. I tu se javlja glavni „problem“ – kada se palačinke ohlade postaju žilave i bezukusne.

Zato vam donosimo nekoliko trikova pomoću kojih će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada se ih tek ispekli. Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici.

Još jedan trik pomoću kog će palačinke i sutradan biti meke i sveže odnosi se na posudu u kojoj ćete ih čuvati, piše Novi.ba.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja
Smesu za palačinke dobro izmiksajte, da nema grudvicafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

Bonus video:

(Espreso/T.M./krstarica/M.K.)