RECEPT
UKUSAN, SUPER HRSKAV I JAKO ZDRAV RUČAK ZA CELU PORODICU: Najbolja priprema BATATA od kog ide voda na usta
Obzirom da je vrsta krompira, priprema mu nije drastično drugačija od pripreme belog ili crvenog krompira
Recept za pripremanje batata, slatkog krompira, piše nutricionistkinja Ivana Mišić.
Batat oljuštite i isecite po želji – na krugove ili kao za pomfrit.
Ja sam batat ovog puta pekla u rerni na 200C, prethodno začinjen maslinovim uljem, solju, mešavinom začina, alevom paprikom, origanom i sa malo belog luka u praku.
Peče se oko 20-25minuta, svakako je potrebno da ga bocnete štapićem da proverite da li je dovoljno mekan tj. gotov.
Batat se može koristiti i u pilavu, đuveču, supi ili bilo kom drugom jelu gde biste inače stavili krompir.
Ako nikada niste do sada pravili batat, nemojte se iznenaditi koliko je tvrđi od klasičnog krompira kada ga budete sekli.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Danas/Ivana Mišić)