NEMA JOJ RAVNE
BOŽANSTVENA DOMAĆA PUSLICA TORTA PO STAROM RECEPTU: Savršeni zalogaji koji se tope pod nepcima
Priprema ove torte iziskuje pažnju i vreme, ali njen ukus i finoća ne mogu da se mere ni sa čim
Jedna od najlepših domaćih torti svakako je puslica, a jedna iskusna domaćica podelila je sa nama recept koji defintivno zaslužuje da se nađe u vašoj svesci.
Za njenu pripremu je potrebno odvojiti malo više vremena, ali kada je probate vaša čula će vam biti zahvalna toliko da ćete je odmah ponovo praviti, a probajte i recept za čuvenu medovik tortu.
Potrebno je:
Za koru:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Penasto umutiti 12 belanaca postepeno dodajući šećer i sirće. Dobro zagrejati rernu i staviti koru da se peče. Kad malo počne da raste smanjiti na 170 stepeni i sušiti koru skoro sat vremena.
Za fil:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- 12 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika gustina
- 1 puding od vanile
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 150 g šlaga
Priprema:
- U jednom litru mleka skuvati 300 g šećera (samo da provri). Posebno umutiti 12 žumanaca sa 5 kašika brašna, 5 kašika gustina, 1 puding od vanile sa malo mleka (oduzeti od 1 litra). Sve to sipati u mleko i skuvati krem.
- Kada se ohladi u ovo se doda jedan margarin umućen sa 50 g šećera u prahu. Posebno umutiti 150 g šlaga i dodati u ohlađen krem.
- Sve ovo podeliti u dva dela. U jedan deo staviti 250 g mlevenih oraha.
- Umutiti 150 g šlaga sa malo kisele vode. Po želji dodati malo prah šećera.
Filovati:
Kora, fil sa orasima, fil bez orasa, šlag
Bonus video:
(Espreso/T.M./Glossy)