prste da poližeš!
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKINE PUNJENE PAPRIKE: Izdašan ručak za DESETKU, cela porodica će uživatu u preukusnom jelu
Omiljeno srpsko jelo po najboljem bakinom receptu će dobro zasititi celu porodicu, a i mladi ih baš ovakve obožavaju
Punjene paprike predstavljaju omiljeni specijalitet u Srbiji, često pripreman u domaćinstvima širom zemlje zbog svoje autentične kombinacije sastojaka i bogatog ukusa.
Ovo tradicionalno jelo ne samo da je izuzetno ukusno, već ima i posebno mesto u srpskoj kuhinji, često se priprema kao simbol domaće, ručno spremljene hrane koja okuplja porodicu za trpezom, a mi vam donosimo bakin recept za ovo omiljeno jelo!
Potrebno je:
- paprike babure
- 600 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 1 jaje
- crvena mlevena paprika
- 1 rendana šargarepa
- ml. biber
- soli
- ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati seckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač mlevenu papriku.
Posoliti i pobiberiti. ubaciti jaje sve izjednačiti.
Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso izjednačiti varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu pa naliti vodom i poklopiti da krčka oko sat vremena. U manju šerpu sipati uljaaa dodati punu kašiku brašna pa kad malo dobije krem boju može se dpdati kašičica ml paprike dodati kuvan paradajz i 2 lončića od 200 ml vode. Izmešati pa sipati u šerpu sa paprikom.
Protresti, dodati začina i ravnu kašičicu šećera. Kuvati 5 minuta i skloniti sa šporeta. Kad se prohladi sos se malo zgusne. Fenimenalna!
Bonus video:
(Espreso)