Najbolje punjene paprike u paradajz sosu po bakinom receptu, Foto: Privatna arhiva

prste da poližeš!

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKINE PUNJENE PAPRIKE: Izdašan ručak za DESETKU, cela porodica će uživatu u preukusnom jelu

Omiljeno srpsko jelo po najboljem bakinom receptu će dobro zasititi celu porodicu, a i mladi ih baš ovakve obožavaju

Objavljeno: 16.06.2024. 17:20h

Punjene paprike predstavljaju omiljeni specijalitet u Srbiji, često pripreman u domaćinstvima širom zemlje zbog svoje autentične kombinacije sastojaka i bogatog ukusa.

Ovo tradicionalno jelo ne samo da je izuzetno ukusno, već ima i posebno mesto u srpskoj kuhinji, često se priprema kao simbol domaće, ručno spremljene hrane koja okuplja porodicu za trpezom, a mi vam donosimo bakin recept za ovo omiljeno jelo!

Potrebno je:

  • paprike babure
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-4 čena belog luka
  • 1 veći paradajz sveži
  • 50 gr. opranog pirinča obarenog
  • 1 jaje
  • crvena mlevena paprika
  • 1 rendana šargarepa
  • ml. biber
  • soli
  • ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml. kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati seckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač mlevenu papriku.

Bakin recept za punjene paprike u paradajz sosufoto: Privatna arhiva

Posoliti i pobiberiti. ubaciti jaje sve izjednačiti.

Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso izjednačiti varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.

Nema boljeg jela od izdašnih punjenih paprikafoto: Privatna arhiva

Ređati u šerpu pa naliti vodom i poklopiti da krčka oko sat vremena. U manju šerpu sipati uljaaa dodati punu kašiku brašna pa kad malo dobije krem boju može se dpdati kašičica ml paprike dodati kuvan paradajz i 2 lončića od 200 ml vode. Izmešati pa sipati u šerpu sa paprikom.

Punjene paprike po bakinom receptufoto: Privatna arhiva

Protresti, dodati začina i ravnu kašičicu šećera. Kuvati 5 minuta i skloniti sa šporeta. Kad se prohladi sos se malo zgusne. Fenimenalna!

Bonus video:

(Espreso)