Fudbaleri Srbije, Foto: FSS

euro 2024

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZA DUEL SRBIJE I ENGLESKE KAŽE: Vlahović strelac, a konačan rezultat će biti...

Ovako stoje stvari

Objavljeno: 16.06.2024. 09:59h

Možda euforija nije kao pred početak Svetskog prvenstva u Kataru, ali nema sumnje da će čitava Srbija pomno pratiti večerašnji okršaj Orlova i Engleske u okviru Evropskog prvenstva u Nemačkoj (21.00, RTS/Arena sport).

Biće to prvi meč i za jedne i za druge, a zna se koliko je bitno na pravi način početi turnir… Pritisak postoji, ali je bez dileme značajno veći na Englezima, koji su u očima javnosti veliki favoriti.

To potvrđuje i veštačka inteligencija.

Fudbaleri Srbije foto: Starsport

- Engleska je favorit da dobije meč sa Srbijom na EURO 2024. Konsenzus je da Engleska ima kvalitetniji tim i da su veće šanse da ostvari pobedu. Predviđanja variraju što se tiče rezultata, ali najčešće se može videti 2:1 ili 3:0 za Englesku - stoji u predikciji Chat GPT-a.

Tu je i objašnjenje.

- Snaga Engleske leži u čvrstoj odbrani i potentnom napadu, sa ključnim igračima poput Harija Kejna, koji je imao izvrsnu sezonu u minhenskom Bajernu i očekuje se da ostavi značajan trag. S druge strane, uprkos formi i ključnim igračima poput Dušana Vlahovića, smatra se da Srbija teško može do podviga.

Popularni AI alat još dodaje da se najveće šanse daju Hariju Kejnu da postigne prvi gol za Gordi Albion, a Dušanu Vlahoviću da bude prvi strelac za Orlove.

U svakom slučaju, videćemo šta će biti u Gelzenkirhenu. Teško da veštačka inteligencija može da pogodi ishod jedne fudbalske utakmice, a na izabranicima Dragana Stojkovića je da je demantuju.

Bonus video:

(Espreso/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)