Proizvod, Foto: Privatna arhiva/Kurir

uspeh

DARKO JE BIO VOZAČ KAMIONA, SADA JE USPEŠAN PREDUZETNIK: Njegovim proizvodima snabdeva sve restorane u Srbiji!

Darko je svoju karijeru započeo kao vozač kamiona i autobusa

Objavljeno: 15.06.2024. 23:39h

Darko Milivojev (39) iz Kovina, nekad vozač kamiona i autobusa, a danas poznat kao preduzetnik koji je osnovao uspešnu proizvodnju tortilja sa raznim ukusima. Njegova priča o preobražaju iz vozača u preduzetnika inspiriše mnoge, a njegove tortilje postale su omiljeni dodatak širom Srbije.

Darko je svoju karijeru započeo kao vozač kamiona i autobusa, obilazeći mnoge puteve, ali je nakon nekoliko godina osetio potrebu za promenom i odlučio se za korak koji ga je odveo u potpuno novi svet - svet brze hrane.

Milivojev je otvorio svoj mali restoran brze hrane 2011. godine, nudeći ukusnu hranu svojim sugrađanima, gde je ubrzo osvojio simpatije lokalnog stanovništva.

Počeli smo sa malim restoranom brze hrane, a posle par godina odlučili smo da proširimo posao i otvorili smo lokal u Smederevu. Posle toga sam došao na ideju da proizvodim tortilje, jer sam hteo da ubacim u restoran neke proizvode koji uključuju njih - započinje priču Darko.

Ipak, ubrzo je shvatio da na tržištu nema mnogo proizvođača ovog dodatka i da je potreban neko ko će proizvoditi domaće tortilje, pa je on bio taj koji se odvažio na ovaj korak.

- Tražio sam po internetu mašinu za tortilje i pronašao je u Kini, zato što su sve ostale mašine bile izuzetno skupe, i do par stotina hiljada evra, a ja nisam bio u mogućnosti da to isfinansiram na početku. Ova jeftinija varijanta iz Kine je koštala 3.000 dolara sa putnim troškovima - nastavlja Milivojev.

Međutim, shvatio je da ova sprava nije pogodna za proizvodnju, budući da se brašno u Kini dosta razlikuje od našeg i pomoću nje nisu mogle da se naprave tortilje, pa je odlučio da je doradi, kako bi bila funkcionalna.

- Radili smo dan i noć kako bismo je nekako prepravili. Imao sam sreće što mi je stric mašinski inženjer i zajedno smo nekako uspeli da je doradimo da može da radi i kod nas - priča Darko.

Pomoću ove mašine u početku su spremali oko 200-300 tortilja dnevno, dok su sada dostigli cifru od čak 7.000.

Danas, Darkove tortilje snabdevaju većinu restorana u Beogradu, a distribucija se proširila i na druge gradove širom Srbije.

Njegova proizvodnja postala je prepoznatljiva po kvalitetu i raznovrsnosti ukusa, što je rezultat pažljivog odabira sastojaka i neprekidnog truda da se zadovolje potrebe kupaca.

U našoj ponudi su klasične tortilje od belog brašna, za kojima je i najveća potražnja. Pored toga, proizvodimo i one sa paprikom i paradajzom, imamo i sa dodatkom spanaća, a tu je i integralna tortilja sa 30 odsto integralnog brašna, kao i onu od 100 odsto napravljenu od spelte, koja je baš dobra. Poslednju tortilju koju smo napravili jeste sa dodatkom aktivnog uglja - objašnjava Darko.

Kako bi sve ovo stiglo na vreme da se spremi i obezbedi dobavljačima, Milivojev je zaposlio i šest radnica, koje aktivno učestvuju u proizvodnji kroz dve smene, kao i vozača koji sve to odvozi.

- Krajnji cilj mi je da napravim veću fabriku, odnosno proizvodnju, pošto trenutno radimo u iznajmljenom prostoru u Kovinu. Sledeće godine planiram da dokupim još mašinerija koje su mi potrebne, da zaposlim još nekog radnika i uvedem takose - navodi Darko Milivojev.

Njegova poruka glasi da se svaki trud isplati i da pomoću rada i upornosti možete da ostvarite baš sve što želite.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)