Čokoladni kolač bez šećera i brašna, gotov za 40 minuta, Foto: Printscreen/youtube/ Healthy Desserts by Magda

MOGU DA GA JEDU I ONI NA DIJETI!

NAJLAGANIJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Savršena poslastica koja se topi u ustima, a NE GOJI

Ove kocke su mekane, sočne i ukusne, da su sve prognoze da niko neće stati i ostati na jednom parčetu

Objavljeno: 15.06.2024. 20:23h

Ovaj kolač stiže u pravo vreme jer nam se leto ozbiljno primaklo. Ne sadrži šećer i brašno, već zdrave sastojke, pa je super i za one koji ne jedu slatkiše jer su na dijeti.

Možete obično mleko da zamenite biljnim i da koristite čokoladu bez šećera.

Sastojci:

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 250 ml toplog mleka
  • 2 zrele banane
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 30 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • orasi

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml biljnog mleka

Priprema:

1. Ovesene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli.

2. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smesu sa bananama i dobro sjedinite.

3. Vatrostalnu posudu dimenzija 22 x 16 cm premažite puterom i sipajte smesu, pa pospite seckanim orasima. Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Čokoladu otopite s mlekom i ukrasite pečeni kolač.

Bonus video:

(Espreso/T.M./24sedam)