Brza voćna poslastica bez pečenja za tople dane, Foto: Nalinratana Phiyanalinmat / Panthermedia / Profimedia

TOPI SE POD NEPCIMA

Savršeno kremasta i voćna poslastica za vrele dane: Najbrža ''Lejdi Di'' torta bez pečenja, gotova očas posla

Uživajte u osvežavajućem ukusu voćne torte koja će vas očarati svojom jednostavnošću i bogatim voćnim aromama, idealnom za letnje dane ili posebne prilike bez potrebe za komplikovanim pečenjem

Objavljeno: 15.06.2024. 17:40h

Sa dolaskom toplih dana i pojačanom željom za slatkim, idealan način da se zadovolji ta potreba je torta "Lejdi Di" - brza, jednostavna, ali izuzetno ukusna voćna poslastica.

Ova torta očarava svojim voćnim okusom i jednostavnom pripremom, omogućujući vam da uživate u slatkim trenucima bez ikakvog pečenja.

Sastojci:

  • 3 pudinga od vanile
  • 350 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa
  • 7,5 dl mleka
  • 1 maslac
  • 300 g keksa
  • 4-5 banana
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
Najbrža voćna torta sa bananama koja se ne pečefoto: Printscreen/youtube/Tasty

Priprema:

  • Skuvajte puding sa šećerom i mlekom, prateći uputstva na pakovanju i ostavite ga da se potpuno ohladi.
  • Umutite maslac dok ne postane kremast.
  • Dodajte lomljeni keks, iseckane banane i 300 g orašastih plodova po izboru (orasi, lešnici ili kokos), i dobro ih sjedinite sa maslacem.
  • Smesu istresite na odabranu podlogu za tortu i oblikujte je prema željenom obliku.
  • Na pripremljenu bazu rasporedite ohlađeni puding, ravnomerno ga raspoređujući po površini.
  • Umutite šlag od pavlake prema uputstvu na pakovanju dok ne dobijete čvrstu, kremastu teksturu.
  • Premažite tortu pripremljenim šlagom, lepo je ukrasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja.

Bonus video:

(Espreso/Tatjana Maksić/Glossy)