Kraljevski recept za svinjsko meso, Foto: Printscreen / Youtube / Olga Matvey

VIDEO

KRALJEVSKI RECEPT ZA SVINJETINU KOJU SU OBOŽAVALI NA RUSKOM DVORU: Kad budeti videli sastojke, prepisaćete ga odmah

Svinjsko meso je idealan predlog za ručak, a isprobajte i ovaj recept koji je bio popularan na ruskom dvoru

Objavljeno: 14.06.2024. 21:08h

Teleći Orlof je francusko jelo koje se u originalno priprema sa teletinom, pečurkama, lukom i kremastim umakom. Ovo raskošno jelo se izdvaja ukusom i razumljivo je zašto je napravljeno za kraljevsku porodicu.

Francuski kuvar je napravio jelo od mesa bogatog ukusa za ruskog princa Orlofa po kojem je ova teletina i dobila ime. Danas se ovo jele ne sprema samo sa teletinom, a mi predlažemo da isprobate i sa svinjskim mesom. Priprema je jednostavna, a mi vam donosimo dva načina. Ne zna se koji je ukusniji, a ovako pripremljeno svinjsko meso će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

  • 900 g svinjskog karea
  • 1 crni luk
  • 450 g pečuraka
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 paradajza
  • 1 konzerva ananasa
  • majonez
  • 1 čen belog luka

Recept za svinjsko meso princa Orlofa:

Isecite meso na šnicle debljine 1 cm. Pokrijte svinjetinu providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada on omekša dodajte i seckane pečruke. Pržite dok ne puste vodu i dok ne omekšaju.

Poređajte 5 šnicli u tepsiju koju ste obložili alu folijom, pa premažite majonezom koji ste pomešali sa mlevenim belim lukom. Preko sipajte deblji sloj smese sa pečurkama, pa stavite paradajz koji ste isekli na kolutove. Na svako parče mesa stavite kolut paradajza.

Zatim pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Drugi pleh obložite alu folijom i poređajte preostalo meso. Preko stavite ananas isečen na kolutove, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)