Foto: PrintScreen/ X/ The Prince and Princess of Wales

NAJNOVIJA VEST

OGLASILA SE KEJT MIDLTON, CEO SVET U ŠOKU: Da li je moguće da je ovo izgovorila?

Ona je bila na lečenju, uključujući hemoterapiju, otkako joj je ranije ove godine dijagnostikovan neodređeni tip bolesti

Objavljeno: 14.06.2024. 19:14h

Kejt Midlton, princeza od Velsa, kaže da još nije "izašla iz šume" u vezi sa zdravstvenim stanjem - dok kraljevska porodica objavljuje novu fotografiju, javlja Sky News.

Kejt će ovog vikenda imati svoje prvo javno pojavljivanje od dijagnoze raka - ali princeza je rekla da još uvek "uzima svaki dan kako dolazi".

Princeza od Velsa je rekla da još nije "izašla iz šume" i da ima "još nekoliko meseci" lečenja, dok je davala nove informacije o svom zdravstvenom stanju.

Kejt je takođe rekla da će prisustvovati javnom događaju sutra.

Ona je bila na lečenju, uključujući hemoterapiju, otkako joj je ranije ove godine dijagnostikovan neodređeni tip bolesti.

U izjavi objavljenoj danas, rekla je da "napreduje dobro" ali ima "dobre i loše dane".

Izjava je praćena novom fotografijom Kejt.

"Tokom loših dana osećate se slabo, umorno i morate se prepustiti svom telu da se odmori", rekla je.

"Na dane kada se osećam dovoljno dobro, uživam u učestvovanju u školskom životu, provodim lično vreme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počinjem malo da radim od kuće."

Kejt je potvrdila da će sutra prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao Trooping the Colour, sa svojom porodicom u Londonu.

Razumljivo je da se Kejtino prisustvo na događaju ne treba shvatiti kao povratak punim javnim obavezama.

"Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih događaja tokom leta, ali isto tako znam da još nisam 'izašla iz šume'", nastavila je Kejt u svojoj izjavi.

"Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje telo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vreme za ozdravljenje."

Ovo će biti prvi javni angažman princeze od decembra 2023. kada se pridružila ostatku kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi u Sandringemu.

Primljena je u bolnicu zbog operacije abdomena 16. januara, a operacija je obznanjena sledećeg dana, kada je Kensingtonska palata saopštila da se oporavlja.

Palata je u tajnosti držala detalje o Kejtinom zdravlju u mesecima koji su usledili.

Fotografija Kejt sa njeno troje dece objavljena je povodom Dana majki 10. marta - ali ta fotografija izazvala je kontroverzu zbog uređivanja koja je podstakla online spekulacije o princezinom zdravlju.

Kejt je podelila svoju dijagnozu raka sa javnošću 22. marta.

U to vreme, u unapred snimljenoj video poruci, rekla je da je planirana operacija abdomena u januaru bila uspešna i da se isprva mislilo da njeno stanje nije kancerogeno, ali su testovi pokazali prisustvo raka.

Tada je počela sa lečenjem, uključujući hemoterapiju koja je počela u februaru, i oporavljala se privatno.

Princ od Velsa je prisustvovao angažmanima solo od aprila i dao je nekoliko ažuriranja o Kejt dok se sastajao sa javnošću.

U maju je rekao da Kejt "dobro napreduje", a ranije ovog meseca rekao je jednom veteranu Dana D da bi ona "volela" da prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice u Francuskoj.

Bonus video

(Espreso/Telegraf.rs/Prenela D.Č.)