Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

bombaaa

OSTAJE U PARTIZANU!

Pored brojnih ponuda, izrazio je želju da i naredne sezone nosi crno-beli dres

Objavljeno: 14.06.2024. 11:18h

Partizan kreće u potpunu rekonstrukciju tima posle sezone završene bez osvojenog trofeja i bez plasmana u plej-of Evrolige.

Najvažniji potez koji je uprava crno-belih napravila jeste produžetak saradnje sa Željkom Obradovićem dok je takmičarska godina još trajala, a kada su borbe na parketu završene, krenule su one van njega.

Alen Smailagić foto: Starsport©

Ovoga puta se sa jednakom neizvesnošću čekaju odluke ko će iz sadašnjeg tima Partizana ostati u klubu, odnosno ko će doći od pojačanja.

Kako Meridian sport saznaje, za sjajnog srpskog krilnog centra postoji interesovanje (barem) četiri ozbiljna klub. Kao što je već objavljeno, Baskonija je izrazila želju da dovede Smailagića, a sjajni krilni centar je i na listi Makabijevih potencijalnih pojačanja.

Ali, jednaku želju ima i Partizan da zadrži momka koji dobro poznaje sistem, a i srpski je igrač što je uvek veliki plus.

Isto tako, Meridian sport saznaje da je nekadašnjem igraču Golden stejta prioritet ostanak u Partizanu. Najkomotnije se oseća u dobro poznatoj sredini, sa trenerom sa kojim radi već tri godine, u klubu čiji su ga navijači zavoleli…

Smailagić je u sezoni 2022/2023 bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje ABA lige, dok je u plej-of seriji protiv Reala prikazao fantastične partije. Bio je i na spisku reprezentacije, verovatno bio ostao i na listi putnika za Manilu da se nije razboleo. Taj problem je uticao i na malo sporiji ulazak u novu sezonu.

Bonus video:

(Espreso/Meridan sport/Prenela:Iva Krga)