Kevin Džonas, Foto: Printscreen/Instagram/kevinjonas

pažnja

PEVAČ POKAZAO KAKO IZGLEDA RAK KOŽE PRE I POSLE OPERACIJE PA SABLASNUO: "Ljudi, pregledajte MLADEŽE ako Boga znate"

Kris se oglasio odmah nakon medicinskog zahvata i pokazao kako izgled

Objavljeno: 14.06.2024. 10:56h

"Danas mi uklanjaju karcinom bazalnih stanica sa glave. Da, to je pravi mali rak kože koji je počeo da raste, pa sad moram na operaciju, da ga uklonim", rekao je Kevin Džonas u videu koji je objavio na svom Instagram profilu. Pevač ima 36 godina i član je grupe „Braća Džonas“ koju čine još i Nik i Džoa Džonas.

Ljudi, pregledajte mladeže

Kevin se oglasio odmah nakon medicinskog zahvata i pokazao kako izgleda. "U redu, gotov sam. Sada je vreme da to zaraste. Idem kući. Ljudi, idite da pregledate te mladeže...", rekao je pevač posle izlaska iz bolnice.

U komentarima su se javili zabrinuti obožavaoci kojima je bilo drago što je pevač dobro. "Hvala ti što si iskren", "Hvala što podižeš svest o tome", "Želim ti brz oporavak", "Drago mi je da je sve prošlo dobro", pisali su ispod njegove objave.

Kod koga se najčešće javlja?

Svako može da dobije rak kože, ali najveći rizik imaju osobe svetlog tena, kose i očiju, kao i ljudi koji se pekomereno izlažu suncu ili idu u solarijum, oni koji imaju veliki broj mladeža, hronično oslabljen imunitet. Što se godina tiče, veći rizik da dobiju rak kože imaju osobe preko 40 godina i oni od 15 do 29 godina.

Kako prepoznati rak kože?

Melanom kože je maligni tumor. Javlja se na koži, ali i na sluzokoži svih organa, na noktima ili u očima. Alarmantni simptomi su pojava asimetričnog mladeža, gde se jedna strana mladeža razlikuje od druge druga po boji, obliku i veličini. Ivice mladeža su nepravilne, boja je različita od uobičajene (svetlo i tamno braon, crna, crvena ili plava), kao i veličina mladeža (melanomi su najčešće veći od 6 mm u prečniku, ali mogu biti i manji).

Rak kože je drugi po učestalosti. Preterano izlaganje suncu, pogotovo opekotine u ranom detinjstvu, povećavaju rizik za nastanak melanoma kasnije u životu. UV zračenje u solarijumima može da dovede do nastanka raka kože.

(Espreso/najžena/Prenela PV.)