Glumica, Foto: Printscreen/youtube/Delta Video

sve zanima

LEPOTOM I TALENTOM ODUŠEVILA JE JUGU, NJENE ULOGE SVI PAMTE: Evo šta danas radi i kako izgleda ČUVENA GLUMICA

Najveću popularnost stekla je osamdesetih godina

Objavljeno: 13.06.2024. 22:19h

Njeni nekadašnji filmovi i serije se i dalje repriziraju i gledaju na TV. Međutim, uloga Jagodinke Simonović u ostvarenju “Varljivo leto 68” je definitivno obeležila karijeru Dragane Varagić.

- Ne bih se složila da je ta uloga obeležila moju karijeru. To je uloga koja je bila najpopularnija i u izvrsnom filmu, što je važno. Od nje me deli mnogo godina i novih iskustava i sa osmehom je se sećam. Često me pitaju da li ponekad volim da pogledam reprize svojih filmova i serija. Retko ih pogledam i verovatno ono što mene najviše zanima nije ono što vezuje publiku. Ono što mene zanima su uloge u kojima sam napravila iskorak u svom glumačkom biću, neke, možda za druge neprimetne stvari, koje meni govore na kom sam glumačkom putu – naglašava ona.

Pre desetak godina se za stalno vratila u Beograd. Počela je da radi i kao predavač na Akademiji umetnosti.

Uloga Jagodinke Simonović u ostvarenju “Varljivo leto 68”foto: Printscreen/youtube/Filmski Almanah

- Mene zanima gluma, u bilo kom obliku. Naravno da mislim da je važno da nešto od svog iskustva, i internacionalnog, podelim sa novim generacijama. I u tome sam tačna i posvećena, i iz tog kruga posvećenosti ne izlazim, jer i on meni vraća energiju, prepoznajem i sebe i druge u novom kontekstu, postojim i vrlo sam prisutna. I moja profesura i režija su nastale iz moje ljubavi prema pozorištu čija osnova je gluma. Studentima i u Kanadi i ovde, na prvom času, govorim zašto je glumačka misao važna, i kako se poznaje glumac koji misli na sceni ili u kadru, i kako je to jedini način da se uspostavi ta “pupčana vrpca” između glumca i publike, o kojoj Bergman govori. Gluma je ozbiljna igra – ispričala je umetnica nedavno za "Blic".

Jedna je od najboljih naših glumicafoto: Marina Lopičić

Bonus video:

(Espreso/Blic/Dejana Nikolić/prenela:B.S.)