Aleksandra Krunić, Foto: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

bravo

EPSKA POBEDA: Aleksandra Krunić posle velike borbe eliminisala PETU teniserku sveta!

Sjajna partija Srpkinje

Objavljeno: 13.06.2024. 15:56h

Veliko iznenađenje na WTA turniru Hertogenbošu.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić upisala je jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

Ona je u osmini finala eliminisala petu teniserku sveta i prvu nositeljju na turniru u Holandiji Džesiku Pegulu rezultatom 2:1 (7:6, 6:7, 6:4).

Duel je trajao 167 minuta, a bio je ovo njihov prvi međusobni meč.

Posle izjednačenog početka prvog seta, Pegula je prva napravila brejk i povela rezultatom 4:2. Ipak, Aleksandra već u narednom pravi ribrejk i smanjuje na 4:3.

Više nismo videli nijedan brejk, pa je usledio taj-brejk. U njemu je Srpkinja bila sjajna, osvojila ga je rezultatom 7:3 i stigla do osvajanja prvog seta.

Džesika Pegulafoto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Amerikanka je na startu drugog seta napravila brejk i povela rezultatom 2:1. Čuvala je neko vreme stečenu prednost i činilo se da će stići do 1:1 u setovima. Aleksandra joj to nije dozvolila, pošto u desetom gemu pravi brejk i poravnava rezultat na 5;5.

Usledio je novi taj-brejk. Džesika je lako povela 3:0, ali je Krunić uzvratila sa tri poena u nizu. Ipak, Pegula osvaja naredna četiri poena i dobija taj-brejk rezultatom 7:3 i tako stiže do poravnanja u setovima.

Krunić je u odlučujućem setu uspela da napravi brejk u trećem gemu. U narednom je spasila jednu brejk šansu, a potom je do kraja meča sačuvala stečenu prednost i plasirala se u četvrtfinale.

Aleksandru sada očekuje duel sa Mađarkom Dalmom Galfi sa kojom se do sada nikada nije sastala.

Bonus video:

(Espreso/Andrej Kosić)