Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

slučaj danke ilić

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE ĆE PONOVO BITI SASLUŠANI: Tužilaštvo traži odgovore na ova pitanja

Obojica su već ispitana u tužilaštvu

Objavljeno: 13.06.2024. 14:01h > 14:04h

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), S.J. (50) i D.D. (50), u toku sledeće nedelje ponovo će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Obojica su već ispitana u tužilaštvu, ali su dali potpuno različite odgovore u vezi sa ubistvom za koje se sumnjiče, te će im biti postavljena dodatna pitanja o nestanku i ubistvu devojčice.

- S.J. je saslušan 4. juna kada je odgovorio na gotovo stotinu pitanja i između ostalog rekao da devojčicu Danku nije video kobnog 26. marta, a ni nikada ranije i da niko nije udarem kolima kojima je upravljao. Dok je njegov kolega iz JKP "Vodovod", D.D., prethodno priznao da su njih dvojica tog dana prvo udarili Danku kolima, a onda je on zadavio još živo dete i bacili su ga na deponiju - poseća izvor Kurira i dodaje:

Potraga za telom Danke Ilićfoto: Kurir

- Obojica su prethodno u policiji priznali delo, a D.D. je priznao da je devojčicu udavio. Međutim, jako je teško proceniti u ovom trenutku, dok se još čekaju rezultati veštačenja, ko od njih dvojice ne govori istinu i zato bi dodatno ispitivanje trebalo da da neke odgovore.

Devojčica je, inače, nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora kad je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija je devet dana kasnije saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali da su Danku prvo udarili kolima, zadavili je, a zatim njeno telo bacili na deponiju odakle je posle dva dana telo premešteno, međutim, telo do danas nije nađeno.

Sa D.D. i S.J., inače, bili su uhapšeni i R.D. i D.D., otac i brat. Brat je ubrzo nakon hapšenja preminuo u pritvorskoj jedinici, dok je otac pre nekoliko dana pušten na slobodu.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Dijana Antonijević/Prenela: N.J)