Priprema gulaša od lisičarki, Foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

preukusno

NAJUKUSNIJI GULAŠ OD LISIČARKI - SAVRŠEN ZA PETROVDANSKI POST: Sprema se brzo i lako, još ako ih sami naberete...

Idealan i prost recept za gulaš od lisičarki - korak po korak

Objavljeno: 13.06.2024. 11:30h

Polako se bliži početak Petrovdanskog posta, pa će se svakodnevna trpeza za one koji ga poštuju promeniti.

Odricanje od namirnica životinjskog porekla ne znači da morate i da se odreknete fenomenalnih ukusa. Šta više, pravo je vreme i da uvedete nešto novo.

Uvek sjajan izbor je gulaš sa pečurkama, a danas vam predstavljamo onaj čiji su glavni sastojak lisičarke.

Toliko je ukusan da će vam verovatno postati deo trpeze i kada nije vreme posta.

Pored ukusa, sjajna stvar je i to što se kuva znatno kraće od gulaša sa mesom. Na sve to je i veoma zasitan.

Gulaš od lisičarki - ideja za Petorvdanski postfoto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Sastojci:

800 g lisičarki

3 crna luka

3 čena belog luka

1/2 veze peršuna

500 ml belog vina

100 ml pavlake za kuvanje (posna)

1/2 kašičice majarona

1/2 kašičice bosiljka

1/2 kašičice timijan

1 kašičica slatke crvene paprike

Priprema

  1. Pečurke lepo operite i isecite.
  2. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk.
  3. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun.
  4. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta.
  5. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje.
  6. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).

Lisičarke takođe možete i sami nabrati, ukoliko imate sreće da se nađete na mestu gde rastu. Kako to izgleda, pogledajte u snimku ispod.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)