pažnja
OVAJ HLEB BEZ HLEBA IMAĆETE NA STOLU ZA 30 MINUTA: Priprema je daleko PROSTIJA od koje ste navikli, ukus BOLI GLAVA
Ukusniji hleb nikad niste probali
Ova jednostavna pogača će vam spasiti dan!
Verovali ili ne, gotova je za samo 30 minuta.
Ukusniji hleb nikad niste probali.
U nastavku vam donosimo recept.
Potrebno je:
lonče od 200 gr
2 lončića hlebnog brašna
2 lončića kukuruznog brašna
1 lonče jogurta ili mleka
50 ml ulja
10 gr kvasca
1 prašak za pecivp
soli
1 šaka suncokretovog semena
1 šaka lanenog semena
još mleka do određene ređe gustine
Priprema:
U činiju razbiri i žicom malo umututi jaja.
Dodati rastopljeni kvasac ulje, jogurt ili mleko, obe vrste brašna i prašak za pecivo,
Odozgo staviti semenke so izmešati dodavajući još malo mleka ili kisele vode, Testo mora da bude malo redje. Sipati u veći pleh obložen pek papirom.
Ostaviti na toplom dok se rerna ne urgreje. Peći na 220 stepeni C 35-40 minuta
(Espreso zabava)