Sladoled torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

RECEPT

SLADOLED TORTA SA VIŠNJAMA JE NAJBOLJE OSVEŽENJE U OVIM VRELIM DANIMA: Ukus je NEVEROVATAN, topi se u ustima

Sladoled torta sa višnjama treba dugo da stoji u firžideru, ali vredi je napraviti, bićete oduševljeni

Objavljeno: 11.06.2024. 10:27h

Sladoled torta sa višnjama je vrlo kremasta, a u nekoliko slojeva prožeta mrvljenim krekerima. Ako volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i letnju Pavlova tortu sa višnjama. Evo i kako se pravi sladoled torta sa višnjama:

Sastojci:

100 g višanja bez koštica

500 g slatke pavlake za šlag, podeljeno

2 kašičice ekstrakta vanile, podeljeno

¾ kašičice ekstrakta badema, podeljeno

230 g krem sira, omekšanog

100 g šećera u prahu, podeljeno

400 g graham krekera

Sveže višnje, za posipanje

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Recept za sladoled tortu sa višnjama:

Višnje izblendirajte dok ne budu potpuno glatke, 1 do 2 minuta. Zasebno mikserom umutite 380 g slatke pavlake sa ekstraktom vanile i ekstraktom badema, na srednjoj brzini dok ne postane penasto, oko 30 sekundi. Povećajte brzinu mutite dok se ne napravi čvrst sneg, 1 do 2 minuta i ostavite na stranu.

U velikoj posudi mikserom na srednjoj brzini umutite krem sir, 100 g šećera u prahu i 3 kašike pirea od višanja, dok se smesa ne ujednači i potpuno ne sjedini, oko 2 minuta. Lagano umešajte jednu trećinu mešavine šlaga u mešavinu krem sira dok se dobro ne sjedine. Ponovite u još 2 dodavanja sa preostalom mešavinom šlaga.

Premažite kalup za torte uljem. Dno tepsije obložite slojem graham krekera, lomeći ih kako biste prekrili dno (ne brinite ako ima malih praznina). Premažite keks sa mešavinom šlaga. Zatim stavite sloj sa 1 kašikom pasiranih višanja. Ponovite slojeve još 3 puta sa preostalim krekerima, mešavinom šlaga i pasiranim višnjama, završavajući mešavinom šlaga i višnjama. ladite u frižideru 8 do 24 sata.

Pre serviranja, umutite preostalu slatku pavlaku, 1 kašičicu ekstrakta vanile i badema mikserom na srednjoj brzini dok ne postane penasto, oko 30 sekundi. Povećajte brzinu do srednje visoke i postepeno dodajte preostale 3 kašike šećera u prahu; mutite dok, 1 do 2 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i premažite je šlagom. Preostale pasirane višnje stavite preko šlaga i pospite zatim svežim višnjama.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)