Kolač, Foto: Bakina kuhinja

topi se u ustima

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA BRZ I JEFTIN KOLAČ: Tradicionalna priprema kakvu su naši stari OBOŽAVALI

Seći prohladjen. Odličan uz kaficu ili čaj. Prijatno!

Objavljeno: 11.06.2024. 08:30h

Jogurt i džem u kolaču: Savršena kombinacija uzbudljivog ukusa idealan za početnike.

Potrebno je:

3 jaja

100 gr šećera

200 ml jogurta

foto: Bakina kuhinja

50 ml ulja

korica limuna

250 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

džem po želji

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja i šećer žicom dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo,

Ubaciti jogurt, ulje, koricu limuna, vanilin šećer.

Sve polako izjednačiti. i sipati u pleh 22 cm prečnika obložen pek papirom. Kašikom vaditi džem i spuštati u testo u malim razmacima.

Peći na 200 stepeni C oko 40 minu. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.

Seći prohladjen. Odličan uz kaficu ili čaj. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso)