Kolač, Foto: Bakina kuhinja
topi se u ustima
BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA BRZ I JEFTIN KOLAČ: Tradicionalna priprema kakvu su naši stari OBOŽAVALI
Seći prohladjen. Odličan uz kaficu ili čaj. Prijatno!
Objavljeno: 11.06.2024. 08:30h
Andjela Milojkovic
Jogurt i džem u kolaču: Savršena kombinacija uzbudljivog ukusa idealan za početnike.
Potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera
200 ml jogurta
50 ml ulja
korica limuna
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
džem po želji
Priprema:
Umutiti jaja i šećer žicom dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo,
Ubaciti jogurt, ulje, koricu limuna, vanilin šećer.
Sve polako izjednačiti. i sipati u pleh 22 cm prečnika obložen pek papirom. Kašikom vaditi džem i spuštati u testo u malim razmacima.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minu. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.
Seći prohladjen. Odličan uz kaficu ili čaj. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)