Evo kako da vam bude savršeno gust bez brašna, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

TRIK

ISKUSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU JEDAN SASTOJAK U GRAŠAK: Koristi se umesto ZAPRŠKE, odmah će se zgusnuti

Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

Objavljeno: 10.06.2024. 11:00h

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak. Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašicica suvog vlašca (po želji)

U pitanju je priprema sa mirođijom.

Dodajte mirodjiju u grašak i biše savršenfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Naj žena / Prenela: I.O.)