TRIK
ISKUSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU JEDAN SASTOJAK U GRAŠAK: Koristi se umesto ZAPRŠKE, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak. Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.
Sastojci:
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike kečapa
- 1 kašicica suvog vlašca (po želji)
U pitanju je priprema sa mirođijom.
Priprema:
Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Naj žena / Prenela: I.O.)