Pica, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

PRAVA DOMAĆA PICA KAKVU SRBI NAJVIŠE VOLE: Bogat ukus koji osvaja na PRVI ZALOGAJ

Tajna mekanog testa je u ovakvoj pripremi

Objavljeno: 07.06.2024. 19:01h

Retko ko može da odoli domaćem testu za picu, a kada se testo preklopi i u nadev stave Neoplanta budimska kobasica i Neoplanta Delikates Naška šunka onda govorimo o pravom domaćinskom ukusu!

Sastojci

ZA TESTO

brašno 300 g

voda 250 ml

kvasac 1/4 kocke

šećer 1 kašičica

so 1/2 kašičice

ulje 4-5 kašika

foto: Printscreen Instagram/gepettosathahndorf

ZA NADEV

kobasica200 g

Neoplanta Delikates masline50 g

šampinjoni100 g

kačkavalj150 g

ljuta papričicapo ukusu

paradajz sos za picu2-3 kašike

Kako pripremiti

U mlaku vodu rastvorite kvasac i ravnu kašicicu šećera. Ostavite 10 minuta. U to dodajte malo soli, ulja i brašno, pa zamesite glatko testo. Napravite jufkicu i ostavite da odmori pola sata. Kada testo naraste, jufku razvucite u krug ravnomerne debljine. Pleh ili podmazati ili obložiti papirom za pečenje. Preko testa nanesite kečap, pa narendajte oko kačkavalj.

Potom poslažite prvo slajseve šunke, preko stavite seckane masline, šampinjone sečene na listiće i po želji tanke kolutove ljute papričice. Odozgo poslažite kolutove kobasice. Pecite oko 20 minuta u rerni već zagrejanoj na maksimalnu temperaturu rerne.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/Prenosi A.M.)