Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

bombaaaa!

DETONACIJA: Ostaje u Crvenoj zvezdi!

Crveno-beli čuvaju svoje igrače

Objavljeno: 07.06.2024. 16:34h

Dete Crvene zvezde, Andrej Kostić, može da se pohvali sa tri osvojena trofeja sa klubom sa Malog Kalemegdana, iako nije još ni punoletan - tek mu je 17 - za 6 meseci, ostavrio je podvig, koji neko nije uspeo za celu karijeru.

Debitovao je za prvi tim Zvezde, nije imao puno minuta, ali da potenicjal ima, to se uopšte ne dovodi u pitanje, kao ni velika karijera koja je pred njim.

Crveno-beli podigli su treći pehar zaredom u ovoj sezoni, posle jedne jako neobične utakmice, gde je košarka, nažalost, pala u drugi plan.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©

- Iako se ovako završilo, svejedno je lep osećaj. Od kada sam sa prvim timom uživam i zaista sam srećan što sam došao do trećeg pehara u svojoj karijeri. Mnogo mi znači prilika koju sam dobio - rekao je Kostić za ''Meridian sport''.

Dok su navijači sa nestrpljenjem čekali sliku, bez mnogo razmišljanja je odgovorio na pitanje o najlepšem trenutku do sada u karijeri.

- Izabrao bih Kup, jer sam po prvi put bio sa momcima. Osvajanje ABA lige je takođe veoma drago.

Put u Trevizo je bila velika škola za Kostića, koji je bio deo idealne petorke u svom uzrastu.

- To je jedan od boljih kampova u Evropi i uglavnom se tamo pojavljuju najbolji igrači Starog kontinenta. Prijaju dobre partije, primećan sam, što mi izuzetno znači. Igrao sam dobro i to mi je bitno.

Anrej Kostićfoto: KK Crvena zvezda Meridianbet/Đorđe Kostić

Nije bio sam u italijanskom gradu, već u društvu Bogoljuba Markovića i Nikole Đurišića iz Mege.

- Svaki dan smo se družili, bilo je sjajno. Imao sam priliku da upoznam Džejmsa Hardena i malo je pričao sa svima. Ozbiljan igrač. Mogao sam da ga pitam nešto, ali nisam znao šta - dečački duh je na trenutak isplavio iz golobradog mladića.

Stidljivo se pojavila informacija da bi karijeru mogao da nastavi u NCAA, ali trenutno Amerika i koledž nisu opcija.

- Ne, ne, ne! - demantovao je bilo kakve priče i nastavio:

- Definitvno sam sledeće godine u Zvezdi. Daću sve od sebe da se izborim za više minuta. Želim sada da se maksimalno posvetim sebi, da se što bolje spremim i zaradim priliku - zaključio je Kostić.

Bonus video:

(Espreso/Iva Krga)