Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, Foto: Starsport©

NAVIJAČI "NA IGLAMA"

"SIGURNO JE ODLUKU VEĆ DONEO..." Nedović govorio o Teodosićevom ostanku (FOTO)

On i sam zna koliko znači klubu, navijačima, nama… Naravno da godine ne idu unazad, on je stariji za godinu dana i sve mu teže i teže pada, kaže Nemanja

Objavljeno: 07.06.2024. 08:20h

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, a trofej su dobili dan posle prekinute druge utakmice finalne serije protiv Partzana.

Posle uručenja pehara, Nemanja Nedović, jedan od najboljih igrača crveno-belih rezimirao je izuzetno uspešan period za saigrače i njega.

- Sad kada se pogleda malo unazad, možemo da budemo zadovoljni. Nikada nije lako osvojiti tri trofeja, pogotovo ne u Zvezdi. Znamo koliki to pritisak nosi i koliko je teško igrati na tri, četiri fronta i pamtiću ovu sezonu do kraja života - počeo je Nedović razgovor za Meridian sport.

Finale se nije završilo po planu pošto se igrači crno-belih nisu vratili na parket i pehar je dodeljen timu sa Malog Kalemegdana za triplu krunu.

- Čudno, baš čudno… Meni je žao što se to desilo tako, nismo izašli sa terena zbog bilo kakvog skandiranja, već zbog ubačenih predmeta na teren. Nismo hteli da nastavimo utakmicu, dok se to ne reši, tako da, nije bilo uslova za igru, iako smo se nadali da će se desiti i sve ono što se desilo sinoć bih želeo da zaboravim što pre - rekao je Nedović.

Nemanja Nedović protiv Partizana tokom druge utakmice finalne serije ABA ligefoto: Starsport©

Na ličnom planu - odlična sezona. Odličan prosek poena, pa i broj odigranih utakmica, ako uzmemo u obzir da je u prošlosti često kuburio sa povredama.

- Ja sam prezadovoljan! Odigrao sam 65 ili 66 utakmica u sezoni, mislim da u karijeri nisam odigrao toliko. Naravno, bilo je uspona i padova i smatram da sam imao neku svoju standardnu sezonu. Imam osećaj da se svaka moja partija gleda pod lupom i da se samo čeka neka greška, ali, jednostavno, moram da se nosim sa tim i pripremio sam se mentalno na sve to. Ponosan sam na sebe - kaže Nedović.

Nemanja Nedović (levo) protiv Partizana tokom druge utakmice finalne serije ABA ligefoto: Starsport

Odmor, pa nove pripreme…

- Zacrtao sam svoj cilj, da osvojim ABA ligu i to sam ispunio. Ne bih da pravim nikakve prognoze, želim da idem da se odmorim. Mislim da imamo lepu bazu, produžili smo Bolomboja i Gedraitisa, nikada se nije desilo da Zvezda produži ugovor dvojici stranaca. Na nama je da se lepo pripremimo i sigurno je da nas očekuje uzbudljivo leto - istakao je Nedović.

Nemanja Nedović sa trofejem ABA ligefoto: Starsport©

Miloš Teodosić je bio od ogromne važnosti za ekipu ove sezone, što i sami trofeji govore. Da li se zna, hoće li biti na terenu i naredne sezone?

- On i sam zna koliko znači klubu, navijačima, nama… Naravno da godine ne idu unazad, on je stariji za godinu dana i sve mu teže i teže pada. On je uživao u košarci i u ljubavi koju mu pružaju ljudi. Sigurno je odluku već doneo i mislim da ćemo je vrlo brzo saznati - zaključio je Nedović.

Bonus video:

(Espreso/Meridian sport/B.S/Preneo:V.P)