Nebojša Čović, Foto: Starsport©

sukob se nastavlja

ČOVIĆ: Zvezda bi sinoć pobedila da je utakmica nastavljena, Partizan glumi opozicionu avangardu!

Njegove reči izazvaće dosta reakcija

Objavljeno: 06.06.2024. 21:04h

Nebojša Čović se tokom svog poslednjeg obraćanja medijima u ovoj sezoni posebno posvetio i predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću.

Črvi čovek crno-belih je ranije tokom dana izjavio kako Zvezda ovaj trofej KLS treba da stavi pored protivpožarnog aparata iz Kragujevca. Predsednik crveno-belih je na to imao jasan odgovor.

Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- On aparat za gašenje požara treba da dobije od nas da "ugasi" sve one koji su verovali da će osvojiti Evroligu, Kup, ABA ligu... Ni Superkup nije osvojio. Najviše mrzim da neko ko je zalutao u košarku i ko je napravio onaj scenario. Niti sam imao kontakt sa delegatom, niti sa sudijama, sedeo sam kući, mučio me pritisak i gledao kako moju suprugu sa imenom i prezimenom vređaju. Naši navijači ni ne znaju kako se zovu supruge njihovih. A Savić ima velike zasluge za ono kako ga zovu zbog svega sa Kampacom. Sami sebi nacrtate nadimke, neko je Pacov, Limar, Slina, Sekač... Ja ništa nisam postigao na protekciju, nego radom i učenjem.

On je uveren da bi Zvezda u sredu uveče slavila i da je utakmica regularno nastavljena.

- Nikakve veze nismo imali i mislim da je taj scenario bio konstruisan bez obzira na rezultat. Sinoć bi i Zvezda dobila. Za dva i po minuta smo stigli 15 razlike. Vratili smo se sa zone na čoveka i da vam ne otkrivam šta je Janis naumio. Bilo bi im teško da pred njihovim navijačima po drugi put uzmemo trofej. Sinoć nisam imao kontakt ni sa ekipom do prekida, pa posle jedno deset minuta kada su otišli u svlačionicu. Rekao sam: Svi u svlačionici čekate sudiju i delegata. Zašto je Arena pražnjena? To treba da ih bude sramota. Prvo su vređali predsednika, što je sramota, a onda su držali "proglas". Šta, oni glume opozicionu avangardu, a mi smo sekcija SNS. Mi nemamo ni jednog člana Glavnog odbora. I Nedovićeva supruga i Teova supruga, a nakon toga je ušlo oko 400 predmeta na teren. Znate šta su zavrtnji, čokanjčići, flaše sa vodom. Došlo je do prekida i traženo je pražnjenje hale. Ta priča da će se utakmica igrati za 24 sata, to je laž.

Još jednom je naglasio da bi Zvezda sa Željkom Obradovićem bila šampion Evrope.

Željko Obradovićfoto: Starsport

- Da je taj čovek sa nama, mi bismo uzeli bar jednu titulu Evrolige. Mi sada sa Janisom imamo 8:0. Mi ništa nikome nismo uzeli i ukrali. Ja znam da on ima video klubove i bolesnike koji nas stalno napadaju. Njima Telekom uplati 20.000 evra mesečno što porodično podele. Nisam od ljudi koji se povlače. Sve to što se sinoć dogodilo je rezultat što je neko, a to je KSS, tolerisao dve godine. Iživljavanje Partizana na domaćoj ligi. Sinoć smo dobili rezultat svega toga. Ne kažem da je to dobro i lepo, ali to je realnost. Idemo dalje. Ta priča oko toga da sam grobar srpske košarke, neka krene od Čačka, ne mora da ide u Prislonicu. Šta je uradio iz Borca, šta je uradio sa FK Borac Čačak? Neka napiše uputstvo od onoga kako se obogatio do današnjih dana. Neka nas pusti na miru i neka moju porodicu poštedi, jer porodice se ne diraju. Ja nemam selo, ali verujem da je i u Prislonici tako, mada tamo i vrane lete na leđa.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)