Pita, Foto: Printscreen YouTube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
ukusno
OVAJ RECEPT ZA PITU JE NASTAO U JUGOSLAVIJI KADA SU LJUDI JEDVA KRPILI KRAJ SA KRAJEM: Jeftina i brza priprema
Napravite sirotinjsku pitu i uživajte u ukusu
Objavljeno: 06.06.2024. 19:55h
Andjela Milojkovic
U vreme kada su žene jedva krpile kraj s krajem nastali su najukusniji recepti za ekonomična jela koja se i danas rado prave.
850gr brašna
450-500ml mlake vode
125ml ulja
1 ravna kašičica sirćeta
maslac
sir
2 jajeta
malo mleka
Priprema:
Umesiti glatko testo, razviti kore i redjati u vatrostalnu posudu, filovati svaku koru i premazivati maslacem. Iseći na kvadratiće, preliti mlekom i peći na 200 stepeni 30-35 minuta. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Oaza znanja/Prenosi A.M.)