Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

gledajte šta je rekao

HRVAT OSTAO U ŠOKU KADA SU GA OVO PITALI ZA ĐOKOVIĆA! Od njegove IZJAVE se TRESE PLANETA, jedva JE TO DOČEKAO!

Iznenadio se baš

Objavljeno: 05.06.2024. 13:50h > 14:58h

Povlačenje Novaka Đokovića sa Rolan Garosa je glavna tema na kompleksu u Bulonjskoj šumi. U pres centru svi pričaju samo o Srbinu i navodima da ide na operaciju. Ipak, za sada tako nešto nije potvrđeno.

Šta više, Božidar Maljković je rekao da je od Novakovog strica ćuo drugačiju informaciju. Elem, nakon što se nepotvrđena vest već provukla, Sportal.Blic.rs je sreo Ivana Ljubičića, bivšeg tenisera, a sada trenera u Francuskoj federaciji. Izdvojio je nekoliko minuta i za Sportal analizirao probleme sa kojima se još uvek aktuelni prvi teniser sveta susreće u Gradu svetlosti.

- Već je na operaciji danas? Wow! To nisam znao, ali znam da je odustao zbog problema sa meniskusom - bilo je prvo što je rekao Ljubičić.

Novak Đokovićfoto: EPA/MOHAMMED BADRA

U boljem tonu je nastavio: - Operacija meniskusa spada, pod znacima navoda, u laku i ako sve bude išlo kako treba, oporavak bi trebalo da bude brz. Pretpostavljam, s obzirom da je već odlučio da se operiše, onda postoji šansa da se vrati brzo, možda već za Vimbldon ili Olimpijske igre. Da je problem toliko veliki i da je verovao da nema šanse da se oporavi, onda ne verujem da bi toliko žurio sa operacijom odmah sledeći dan. Nemam kontakt sa njegovim timom, ali ovo je ono što iščitavam.

Kao glavnog krivca za povredu, Đoković je označio loše stanje terena i o tome je pričao na konferenciji posle pobede protiv Serundola. Ljubičić je oprezan, kada je u pitanju taj deo:

Ljubičić i Đokovićfoto: EPA/Ali Haider

- Žalio se na teren, ali ja ne znam u kakvom su stanju tereni, nisam igrao na njima i ne mogu da kažem da li se nešto promenilo. Tačno je da su stavili Dimitrova i Bergsa pre njega da završe meč 3. kola, ali organizacija je bila u velikim problemima zbog kiše. Verovatno je sve to u većoj ili manjoj meri doprinelo ovakvom ishodu. Ljubičić, ipak, tvrdi da ključnu stvar ne smemo da zanemarimo. - On je u prva četiri kola proveo na terenu više nego bilo ko ko je ikada osvojio Garos. A ima i 37 godina. To su stvari koje ne možemo da ignorišemo.

Za bivšeg igrača nema dileme da će se Đoković vratiti jači posle ovog peha.

Ušli smo u najzanimljiviji deo turnira, pa je zato poslednje pitanje bilo vezano za budućeg šampiona. Ko će ove godine osvojiti Rolan Garos? - Svi koji su u turniru imaju šansu, ha, ha. Nemam favorita. Meč Alkaraza i Sinera biće fenomenalan, ali iskreno, svi koji su u turniru mogu da se nadaju, osim možda De Minora, ali ako je do sada preživeo, možda preživi i dalje - zaključio je Ivan Ljubičić razgovor za Sportal.

Bonus video: