Nebojša Čović, Foto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

mali kalemegdan

ČOVIĆ PONOVO BLJUJE VATRU: Žestoko udario na Ledeja, Obradovića i Partizan!

Izazvaće dosta reakcija

Objavljeno: 05.06.2024. 11:05h > 11:09h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se pred drugi meč finalne serije KLS između Partizana i crveno-belih.

Šampion ABA lige je pre dva dana posle neizvesne završnice slavio u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 89:88.

Čović je izjavio da su se sudije udvarale Željku Obradoviću.

Željko Obradovićfoto: Starsport

- U prvoj utakmici sam video nešto što nisam imao prilike da vidim u 55 godina moje karijere u košarci. A to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana, da je to neviđeno. To udvaranje je počelo odmah u prvoj četvrtini, na početku utakmice, u 30. sekundi, kada su Zvezdi odsvirana tri faula. Dva faula Luki Mitrovića, koji je reprezentattivac i kapiten reprezentacije. Naravno, to je unelo nervozu, a kad smo napravili +10, ponovo su ih vratili, pa kad smo napravili +8 ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi svirane dve tehničke kod rezultata 87:83, za evidentan fail u napadu Partizanovog igrača. Tada su imali četiri bacanja, dva dali, ponovo imali loptu, pa kad ni to nije bilo dovoljno kod 87:87, kada mi dajemo koš za 89;87, svira se faul u zaustavnom vremenu kada je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača, moram to da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao neki navodni faul, gde se dodeljuje jedno slobodno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nisu iksoristili, Zvezda je zasluženo pobedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 u korist Zvezde - rekao je on i dodao:

- Vidim da idu sa komentarima da se sve zna i vidi. Pa sve to prijavite, idite u tužilaštvo i prijavite, jer ako ne prijavite postajete saučesnici. Ali, zapamtite pri tome, naravno da se sve zna i u Evroligi i nadalje. I nemojte porediti Evroligu i pozicije tamo jer to je smešno. Imamo istorijskih 7-0 i to će biti upisano, zapamtite. Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera u četiri različita takmičenja.

On je potom čestitao svojim igračima.

- Čestitam igračima i stručnom štabu šta su izdržali. Čestitam i navijačima. Uspeli smo da jednu ogromnu provokaciju i nepravdu dovedemo na nivo da ne bude velikih incidenata. Očekujem da druga utakmica bude regularnija, očekujem da sudije ne pristanu da im se drže predavanja. Mi dobismo dve tehničke, Panter juri sudije po terenu, ništa. O Saviću da ne pričam, koji preti sudijama da će ih naći u Beogradu, i tako dalje. I ništa. Na kraju svega toga dođu oni i žale se na suđenje, a vrše pripreme tri meseca. I nećemo najaviti ko će da čuva Pantera, jer se očigledno očekuje da pet minuta pre početka utakmica najavimo ko će da ga čuva. On se čuva u okvirima košarkaških pravila i sasvim regularno, a što neko želi da opravda velika ulaganja pa to pokušava da radi preko naših leđa, žao mi je - zaključio je Čović.

Bonus video:

(Espreso/A.K.)