Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

tenzije rastu

LAVROV IZNEO STRAŠNE STVARI U JAVNOST, OVAKVOG GA NISMO VIDELI: Zapretio NAJBRUTALNIJE MOGUĆE, planeta se TRESE!

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije je rekao kako ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije linije fronta

Objavljeno: 05.06.2024. 10:11h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas, komentarišući mogućnost slanja francuskih vojnih instruktora u Ukrajinu, da veruje da su takvi instruktori već u zemlji i da su legitimna meta ruskih oružanih snaga.

„Što se tiče francuskih instruktora, imam razloga da verujem, jer postoji mnogo konkretnih činjenica, da oni već rade u Ukrajini i bez obzira da li su pripadnici francuskih oružanih snaga ili jednostavno plaćenici, predstavljaju apsolutno legitimnu metu za naše oružane snage“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Sergej Lavrov foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije je rekao kako ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije linije fronta.

Emanuel Makron foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje“ su se složile sa planom Francuske o mogućem slanju trupa. Kako je pisao list Mond, Makron želi da stvori evropsku koaliciju za slanje vojnih instruktora u Ukrajinu.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)