Uroš Pašajlić, Foto: Kurir, Printscreen/Instagram

jezivo!

PRE IZRICANJA PRESUDE, OTAC IZ PAKLA IZGOVORIO OVO! Njegove završne reči otkrile SVU STRAHOTU devojčicine sudbine

Završne reči na suđenju ocu iz pakla otkrile svu strahotu devojčicinog života

Objavljeno: 04.06.2024. 21:47h > 21:54h

Uroš Pašajlić (39), poznat kao otac iz pakla, osuđen je juče prostepenom presudom u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, na sedam godina i osam meseci zatvora kao i obaveznu meru lečenja narkomana i alkoholičara u zatvorskoj bolnici u Beogradu.

On je, da podsetimo, osuđen na jedinstvenu kaznu zbog dva krivična dela. Krivično delo nasilje u porodici nad osmogodišnjom ćerkom i krivično delo zlostavljanje i mučenje nad bivšom partnerkom I.L.

Uroš Pašajlićfoto: Zorana Jevtić

On je u svojim završnim rečima rekao da bi voleo da joj jednog dana ponovo bude roditelj.

- Jako mi je žao zbog svega što sam uradio i pogađa me što sam odvojen od ćerke. Ne želim da se pravdam, ali bio sam narkoman, nestabilan, drogirao sam se a kad sam tražio pomoć nisam je dobio. To što se desilo sa mojim detetom nije smelo da se desi, žao mi je što mi ona nije bila centar pažnje, a ne I.L. koja nije bila adekvatna za mene. Voleo bih nekako ovo da ispravim. Želim da više ne budem narkoman i da jednog dana ponovo budem otac svojoj ćerki - rekao je Pašajlić.

On je pre nego što je uspeo da ukratko iznese završnu reč nekoliko puta pokušao da govori o svom životu sa majkom devojčice, a onda i odnosu sa I.L, ali ga je sudija prekinuo i rekao da mora da se fokusira na ono što je u predmetu.

Uroš Pašajlićfoto: Printscreen/Facebook/Urosh MX

- Da, ali ja bih krenuo od toga kad je N. ostala trudna. Da objasnim tri i po godine smo moja ćerka i ja živeli lepo, a onda je I.L. došla - rekao je Pašajlić, a sudija ga je prekinuo i ponovo opomenuo da se fokusira na ono za šta se tereti.

U završnoj reči pred presudu tužiteljka Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu navela je da ovakav slučaj nasilja u porodici, nebriga, neodgovornost, bezobzirno ponašanje kod nas nisu zabeleženi.

- Dokazano je da je Pašajlić izvršio oba krivična dela i predlažem sudu da mu izrekne jedinstvenu kaznu, a sudu ću prepustiti procenu iste i smatram da treba da ostane u pritvoru dok ne ode na izdržavanje kazne - rekla je tužiteljka.

Zastupnik maloletne ćerke Uroša Pašajlića napomenuo je da je okrivljeni priznao nasilje nad devojčicom i da je svojim bezobzirnim ponašanjem ugrozio njen telesni integritet i spokojstvo.

- Bila je potpuno sama, bez hrane u jako lošim uslovima, okružena gomilom smeća, neadekvatno odevena. Molim sud da uzme u obzir njeno zdravstveno i mentalno stanje nakon svega, kao i težinu koja je detetu od sedam i po godina izmerena kad je dovedena u bolnicu. Neke posledice kod nje su već nastale, a nažalost će se neke tek ispoljiti - naveo je zastupnik devojčice.

Bonus video:

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: J.N.)